ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

ABTTF Başkanı Alman Parlamentosu’nu ziyaret etti

06.09.2007
Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Başkanı Halit Habipoğlu 31 Ağustos tarihinde Berlin’de Alman Parlamentosu’na resmi bir ziyarette bulunarak Sol Parti milletvekili Prof. Dr. Hakkı Keskin ile görüştü. Almanya Türk Toplumu eski başkanı olan ve son seçimlerde Sol Parti milletvekili olarak Alman Parlamentosu’na giren Prof. Dr. Hakkı Keskin ile meclisteki odasında görüşen Habipoğlu Batı Trakya Türk Azınlığı’nın sorunlarını ve ABTTF’nin faaliyetlerini anlattı.

Batı Trakya Türk Azınlığı’nın sorunları üzerinde duran ABTTF Başkanı, Azınlığımızın eğitim, din, siyasi temsil gibi alanlarda yaşadığı sorunları ve 19. madde sorununu Avrupa gündemine taşımaya çalıştıklarını belirterek, sorunlarımızın Alman Parlamentosu’nda da gündeme getirilmesi gerektiğini belirtti.

Özellikle 19. madde konusunda binlerce Batı Trakyalı Türkün vatandaşlığını kaybettiğini ve mağduriyetlerinin hala giderilmediğini anlatan Habipoğlu, iç hukuk tüketilemediğinden dolayı da Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne de başvurulamadığını söyledi. Bu sorunun giderilmesi için siyasi baskı gerektiğini belirten Habipoğlu, bu sebeple Avrupa parlamentolarından ve milletvekillerinden bu konuda destek gelmesi gerektiğini açıkladı.

Batı Trakyalı Türklerin sorunlarını Alman Parlamentosu’nda gündeme taşıyacağız

Hakkı Keskin de Sol Parti olarak insan haklarının evrenselliğine önem verdiklerini ve bir Avrupa Birliği ülkesi olan Yunanistan’da yaşanan insan hakları ihlallerinin kendilerini de yakından ilgilendirdiğini belirtti. Avrupa’da bu tarz haksızlıkların ortadan kaldırılmasını amaçladıklarını söyleyen Hakkı Keskin, Batı Trakya Türk Azınlığı’nın yaşadığı sorunları Alman Parlamentosu’nda gündeme taşımak için elinden geleni yapacağını açıkladı.

ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu’nun kendisine anlattığı sorunları Alman Parlamentosu’ndaki milletvekillerine de aktaracağını söyleyen Keskin, bundan sonra Batı Trakya Türk Azınlığı’nın sorunlarına daha çok ilgi gösterileceğine inandığını söyledi. Özellikle 19. madde sorununun üzerinde duran Keskin, böyle bir uygulamanın Avrupa değerleriyle bağdaşmadığını ve bu konuda mağdur olan Batı Trakyalı Türklere siyasi destek verilmesi için elinden geleni yapacağını ABTTF Başkanı’na aktardı. ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu da görüşmenin sonunda desteğinden ötürü Hakkı Keskin’e teşekkürlerini iletirken bundan sonra ABTTF olarak Alman Parlamentosu’nu daha sık ziyaret etmeyi amaçladıklarını ve Alman Parlamentosu’ndaki girişimlerini arttırmayı hedeflediklerini açıkladı.

GALERİ