ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Selanik’teki Yeni Cami bayram namazı için tahsis edilecek

15.03.2024

ABTTF Başkanı: “Selanik’teki Yeni Cami’nin önümüzdeki Ramazan Bayramı namazı için tahsis edilecek olmasından mutlu olduk. Gönül ister ki Yeni Cami sadece bayram namazı için değil on bir ayın sultanı mübarek Ramazan-ı Şerif boyunca tüm namazlar için de tahsis edilsin ve Selanik’te yaşayan Müslümanlar gelenek ve göreneklerini yaşayıp yaşatabilsin.”

Yunanistan Eğitim, Din İşleri ve Spor Bakanlığı Din İşleri Genel Sekreterliği’nden yapılan açıklamada, Ramazan ayı hazırlıkları bağlamında Selanik’teki Osmanlı döneminden kalan tarihi Yeni Cami’nin bayram namazı için ibadete açılacağı bildirildi. 

Açıklamada, Yeni Cami’nin 10 Nisan Çarşamba günü Selanik’te yaşayan Müslümanlar ve şehri ziyaret eden Müslüman turistlerin bayram namazını kılmaları için tahsis edileceği ifade edildi.

Selanik’te Osmanlı döneminde inşa edilen son cami olan Yeni Cami, bundan önce son kez 2018 yılında belediye tarafından bayram namazı için tahsis edilmişti.

Konuyla ilgili olarak Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Başkanı Halit Habip Oğlu, “Binlerce Müslüman’ın yaşadığı ülkemizin en büyük ikinci şehri Selanik’teki tarihi Yeni Cami’nin önümüzdeki Ramazan Bayramı namazı için tahsis edilecek olmasından mutlu olduk. Umarım bu karar ülkemizin başkenti Atina ve diğer bölgeleri için de örnek olur, buralardaki ibadete kapalı camiler de bayram namazı için tahsis edilir. Gönül ister ki Yeni Cami sadece bayram namazı için değil on bir ayın sultanı mübarek Ramazan-ı Şerif boyunca tüm namazlar için de tahsis edilsin ve Selanik’te yaşayan Müslümanlar gelenek ve göreneklerini yaşayıp yaşatabilsin. Temennimiz odur ki ülkemizdeki din ve ibadet özgürlüğümüz için olumlu bir gelişme olan bu kararın devamı gelir ve Yeni Cami ilerde Cuma namazları için de sürekli olarak tahsis edilir.” dedi.

*Fotoğraf: www.anadoluimages.com

GALERİ