ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

İlkokullarımızın öğrencilerinden Atina’ya ziyaret

26.04.2024

ABTTF Başkanı: “İlkokul çağındaki çocuklar neden Eğitim Bakanlığı değil de Savunma Bakanlığı tarafından kabul edildi? Acaba bu Türk toplumuna yönelik üstü örtülü bir mesaj olabilir mi?”

Batı Trakya’da Narlıköy, Bulatköy, Basırlıköy, Hemetli, Hacıören ve Üntüren köylerindeki Türk ilkokulları öğrencileri Atina’ya eğitim gezisi gerçekleştirdiler, Atina’daki ziyaret kapsamında Türk öğrenciler Savunma Bakanı Nikos Dendias tarafından kabul edildi. 

Savunma Bakanlığı’na gerçekleştirdikleri ziyarette öğrencileri Bakan Dendias karşıladı, görüşmeye Yunanistan Genelkurmay Başkanı Dimitris Hupis de katıldı. Birlik’in haberine göre Dendias, “Yunanistan’ın diğer ucundaki Korfu’dan olmama rağmen Trakya’yı (Batı) sanırım 10 defa ziyaret etmişimdir.(...)Sizler geleceksiniz, sizler çok daha iyi bir yarının kurulacağı yeni çocuklarsınız. Bugün burada olmanız bizim için büyük bir mutluluktur.” dedi. 

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu(ABTTF) Başkanı Halit Habip Oğlu, “Batı Trakya’daki çocuklarımızın ülkemizin başkentine eğitim gezisi düzenleyerek ülkelerini tanımaları çok güzel. Çocuklarımızın hükümet yetkilileri tarafından kabul edilmesini olumlu buluyoruz. Ancak bir soru sormak istiyorum, ilkokul çağındaki çocuklar neden Eğitim Bakanlığı değil de Savunma Bakanlığı tarafından kabul edildi? Üstelik bu kabule Genelkurmay Başkanı da katıldı. İster istemez akıllara bazı sorular geliyor, acaba bu Türk toplumuna yönelik üstü örtülü bir mesaj olabilir mi?” dedi. 

*Fotoğraf: www.anadoluimages.com

GALERİ