ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

17. Dr. Sadık Ahmet Futbol Turnuvası sona erdi

06.06.2011
Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF), 4 Haziran 2011 tarihinde Hannover ve Çevresi Batı Trakya Türkleri Aile Birliği’nin ev sahipliğinde 17. Dr. Sadık Ahmet Futbol Turnuvası’nı gerçekleştirdi. Almanya’nın Stadthagen kentinde düzenlenen futbol turnuvasında şampiyon İskeçe Türk Birliği oldu. İskeçe Türk Birliği, geçen senenin galibi Hannover ve Çevresi Batı Trakya Türkleri Aile Birliği’ni final maçında 2-0 yenerek turnuvanın galibi oldu. İskeçe Türk Birliği, bir ilki gerçekleştirerek kupayı Batı Trakya’ya götürdü.

Turnuva öncesinde İskeçe Türk Birliği ile yemek yendi

Turnuvanın düzenlendiği günün öncesinde, Cuma günü, ev sahibi Hannover ve Çevresi Batı Trakya Türkleri Aile Birliği, İskeçe Türk Birliği Asbaşkanı Hüseyin Mehmet Usta, merhum Dr. Sadık Ahmet’in oğlu Levent Sadık Ahmet ve torunu Sadıkhan Ahmet ile İskeçe Türk Birliği futbol takımı oyuncuları ve antrenörü Mustafa Topal’ı ağırladı. Birlikte akşam yemeği yiyen gruba ABTTF Başkan Yardımcısı Nazmi Sali, Genel Sekreter Özkan Reşit ve ABTTF Sportif Faaliyetler Sorumlusu İbrahim Selamioğlu ile Batı Trakya Olay Gazetesi sahibi Ahmet Davut eşlik etti.

Turnuvanın galibi İskeçe Türk Birliği

4 Haziran Cumartesi günü gerçekleştirilen futbol turnuvasına ABTTF Başkan Yardımcısı Nazmi Sali ve Mustafa Kasap, Cenaze Yardımlaşma Fonu Sorumlusu Sami Yusuf, Kültürel ve Sosyal Faaliyetler Yardımcısı Raif Bozacı, Sportif Faaliyetler Sorumlusu İbrahim Selamioğlu ile ABTTF Disiplin Kurulu üyesi Erol Haşim ve ABTTF Denetim Kurulu üyesi Bilgin İlyasoğlu katıldılar.

Gün boyunca oynanan maçlarda heyecan dolu saatler yaşandı. Maçlar sonucunda final maçı İskeçe Türk Birliği ile Hannover ve Çevresi Batı Trakya Türkleri Aile Birliği arasında oynandı. Finalde İskeçe Türk Birliği, attığı iki gol ile kupayı evine götüren takım oldu.

Turnuvada oynanan maçlar sonucunda sıralama şu şekildedir:

1. İskeçe Türk Birliği (şampiyon)
2. Hannover ve Çevresi Batı Trakya Türkleri Aile Birliği
3. Duisburg Batı Trakya Türkleri Eğitim ve Spor Derneği
4. Kelsterbach Batı Trakya Türkleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği
5. Bavyera Batı Trakya Türkleri Derneği Münih (1. Takım)
6. Gütersloh ve Çevresi Yunanistan Batı Trakya Türkleri Kültür ve Aile Birliği
7. Gütersloh Batı Trakya Türk Kültür ve Dayanışma Derneği
8. Bavyera Batı Trakya Türkleri Derneği Münih (2. Takım)
9. Schwabach ve Çevresi Batı Trakya Türkleri Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği

Kültür ve aile gecesinde tüm Batı Trakya Türkleri doyasıya eğlendiler

Gütersloh ve Çevresi Yunanistan Batı Trakya Türkleri Kültür ve Aile Birliği folklor ekibinin gösterisi ile başlayan kültür ve aile gecesi, ABTTF Genel Sekreteri ve ev sahibi Hannover ve Çevresi Batı Trakya Türkleri Aile Birliği Başkanı Özkan Reşit’in açış konuşması ile başladı. Özkan Reşit, Dr. Sadık Ahmet’in “... Ben bir Türk olduğum için hapse götürülüyorum. Eğer Türk olmak bir suç ise, burada tekrar ediyorum. Ben bir Türk‘üm ve öyle kalacağım. Bu mesajımla Batı Trakya Türk Azınlığı’na sesleniyorum ve Türk olduklarını unutmamalarını söylüyorum” sözleri ile konuşmasına başladı. Batı Trakya Türk Azınlığı’nın lideri Dr. Sadık Ahmet’i anmak ve O’nun fikirleri yaşatmak amacı ile düzenlenen Dr. Sadık Ahmet Futbol Turnuvası’nın 17.’sine ev sahipliği yapmaktan memnuniyet duyduklarını söyleyen Özkan Reşit, turnuvaya ve geceye gösterdikleri ilgi dolayısı ile herkese teşekkür etti. Batı Trakya Türk kültürünü yaşatmanın öneminin altını çizen Reşit, derneklerin Batı Trakya kültürünü ve değerlerini yaşatma konusunda sorumluluk sahibi olduğunu söyledi.

ABTTF Başkan Yardımcısı Nazmi Sali, ev sahibi dernek Hannover ve Çevresi Batı Trakya Türkleri Aile Birliği’ni 17. Dr. Sadık Ahmet Futbol Turnuvası ve Kültür ve Aile Gecesi’nin organizasyonu dolayısı ile tebrik etti. ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu’nun Avrupa Azınlıkları Federal Birliği (FUEN) Kongresi için Almanya dışında olduğunu söyleyen Nazmi Sali, Başkan’ın selamlarını iletti. Dr. Sadık Ahmet Futbol Turnuvası’nın amacının ve öneminin altını çizen Nazmi Sali, ABTTF’nin uluslararası düzeyde ve içeride gerçekleştirdiği çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Geceye katılımları ile onur veren T.C. Hannover Başkonsolosluğu Muavin Konsolosu Melih Tezer, geçmişte T.C. Gümülcine Konsolosluğu’nda görev yaptığını, o dönemde Dr. Sadık Ahmet’in ve Batı Trakya Türk Azınlığı’nın sorunlarını bizzat yaşadığını söyledi. Dr. Sadık Ahmet Futbol Turnuvası’na ilk kez katıldığını ifade eden Muavin Konsolos Melih Tezer, böylesi etkinliklerin çok önemli olduğunu söyledi.

Ardından merhum Dr. Sadık Ahmet’in oğlu Levent Sadık Ahmet, 17 yıl boyunca ara vermeden Dr. Sadık Ahmet’in anısında futbol turnuvası düzenleyen derneklere teşekkür etti. Bir ilk olarak oğlu Sadıkhan’ı yanında getirdiğini söyleyen Levent Sadık Ahmet, oğlunun Almanya’da yaşayan Batı Trakya Türkleri ile tanışmasını ve kaynaşmasını istediğini belirtti. Levent Sadık Ahmet, T.C. Başbakanı R.Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’a oğlunun sünnet törenine katılması dolayısı ile teşekkür etti.

Dr. Sadık Ahmet’in torunu Sadıkhan’ın doğum günü olduğunu öğrenen Dernek Başkanı Özkan Reşit, sürpriz düzenleyerek doğum günü pastası getirdi; mumları Sadıkhan’ın üflemesini istedi. Özkan Reşit, Sadıkhan’a bir katılım madalyası verdi. Sürpriz dolayısı ile Levent Sadık Ahmet, Özkan Reşit’e ve derneğin kadınlar koluna teşekkür etti.

Protokol konuşmalarının ardından kupa merasim törenine geçildi. Turnuvaya katılan tüm takımlara kupaları verildi. Turnuvanın galibi İskeçe Türk Birliği’ne Dr. Sadık Ahmet kupası Levent Sadık Ahmet ve Sadıkhan Ahmet ile Muavin Konsolos Melih Tezer ve Batı Trakya Olay gazetesi sahibi Ahmet Davut tarafından verildi. İskeçe Türk Birliği Asbaşkanı Hüseyin Mehmet Usta, Özkan Reşit’e el yapımı bir tespih ve İTB amblemli bir t-shirt hediye etti. Gece, tüm misafirlerin geç saatlere kadar eğlenmesi ile devam etti.
GALERİ