ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Yunanistan’daki Yeşil Sol Parti’den Batı Trakya Türk toplumu hakkında açıklama

03.02.2021

ABTTF Başkanı: “Batı Trakya Türk toplumu ikili ve uluslararası anlaşmalar uyarınca anavatanımız ve ülkemizi doğrudan ilgilendiren ikili bir meseledir ve bu nedenle sorunlarımız da istikşafi görüşmelerde mutlaka masada olmalıdır.

Yunanistan’da 2019 yılında kurulan Yeşil Sol Parti’nin Trakya Bölge Başkanlığı, T.C. Dışişleri Bakanlığı’nın Batı Trakya Türk toplumunun “Türk” kimliğinin tanınması için verdiği mücadeleye destek veren açıklamalarına yanıt verdi.

Yeşil Sol Parti Trakya Bölge Başkanlığı’nca yapılan yazılı açıklamada, Türk hükümetinin (Batı) Trakya’da bir Türk azınlığın var olduğuna dair devam eden açıklamalarının kınandığı belirtilerek, konunun istikşafi görüşmelerde dile getirilmesinden endişe duyulduğu ifade ediliyor ve Yunan hükümetine konuyla ilgili hiçbir müzakereyi kabul etmeme çağrısında bulunuluyor. 

Konu ile ilgili olarak Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Başkanı Halit Habip Oğlu, “Mevcut siyasi sistem ve iktidar organlarının yetersizliklerini eleştiren, özgürlük, demokrasi ve eşitlik toplumu gayesi olan Yeşil Sol Parti, söz konusu Batı Trakya Türk toplumu olunca tüzüğündeki ilkeleri unutuvermiş, Yunan devletinin Türk kimliğimizi inkar eden resmi politikasını savunmuştur. Öte yandan Batı Trakya Türk toplumu ikili ve uluslararası anlaşmalar uyarınca anavatanımız ve ülkemizi doğrudan ilgilendiren ikili bir meseledir ve bu nedenle sorunlarımız da istikşafi görüşmelerde mutlaka masada olmalıdır. Eşitsizliklerin ortadan kalkması için çalışan yeni bir siyasi yapı olduğu iddiasındaki Yeşil Sol Parti’yi anavatanımızı günlük siyasi tartışmalara alet etmeden Batı Trakya Türk toplumunun maruz kaldığı hak ihlalleri ve ayrımcılığa samimi şekilde yaklaşmaya çağırıyoruz.” dedi. 
 

GALERİ