ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

ABTTF’nin newsbreak.gr haber sitesine karşı açtığı tazminat davasının bir üst mahkemedeki duruşması yapıldı

09.11.2023

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) hakkında 2021 yılında karalayıcı ve yalan haber yapan newsbreak.gr isimli haber sitesine karşı ABTTF’nin açtığı tazminat davasının bir üst mahkemedeki duruşması 9 Kasım 2023 tarihinde Atina’da yapıldı. 

Atina Çok Hakimli Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülen duruşmaya ABTTF Başkanı Halit Habip Oğlu, ABTTF’nin avukatı Antonis Kahrimanis ile birlikte katıldı. Mahkeme duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.  

Merkezi Atina’da bulunan newsbreak.gr isimli haber sitesinde 27.10.2021 tarihinde ABTTF 21. Olağan Genel Kurulu hakkında “ABTTF’den Almanya’da Batı Trakya bayrağıyla kışkırtma” başlıklı ABTTF’ye yönelik asılsız ithamlar içeren bir haber yayımlanmış, bunun üzerine ABTTF, ilgili haber hakkında newsbreak.gr haber sitesi ve sitenin sahibi olan şirkete karşı Atina Tek Hakimli Asliye Hukuk Mahkemesi’nde tazminat davası açmıştı. 16 Şubat 2023 tarihine görülen duruşmada mahkeme ara karar vererek davayı bir üst mahkeme olan Atina Çok Hakimli Asliye Hukuk Mahkemesi’ne sevk etmişti.  

Konuyla ilgili olarak ABTTF Başkanı Halit Habip Oğlu, “Federasyon’umuz hakkında asılsız ve yalan haber yapan newsbreak.gr haber sitesine karşı açtığımız tazminat davasının Atina Çok Hakimli Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülen duruşması için mahkeme salonunda avukatımızla birlikte hazır bulundum. Mahkeme duruşmayı daha sonra belirlenecek ileri bir tarihe erteledi. O duruşmaya da Federasyon’umuzu temsilen yine iştirak edeceğim. Mahkemenin adil bir karar vereceğine olan inancım tamdır. Ülkemizin mahkemelerine ve adalet sistemine güveniyorum.” açıklamasında bulundu. 

GALERİ