ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

ABTTF, DİTİB’in geleneksel iftar programına katıldı

18.03.2024

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF), Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’nin (DİTİB) mübarek Ramazan-ı Şerif ayı vesilesi ile düzenlediği geleneksel iftar programına katıldı. 16 Mart 2024 tarihinde Almanya’nın Köln şehrinde DİTİB Genel Merkezi bünyesindeki Köln Merkez Camii Konferans Salonu’nda düzenlenen iftar programına ABTTF Başkanı Halit Habip Oğlu iştirak etti.

İş, sanat, siyaset ve bilim dünyasından birçok insanı bir araya getiren iftar programına anavatan Türkiye’nin Köln Başkonsolosu Turhan Kaya, Essen Başkonsolosu Taylan Özgür Aydın ve Münster Başkonsolosu Arif Hakan Yeter, Köln Büyükşehir Belediye Başkanı Henriette Reker, Türk ve Alman sivil toplum kuruluşlarının başkan ve temsilcileri ile diğer dinlerin temsilcileri katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan iftar programında konuşan DİTİB Genel Başkanı Dr. Muharrem Kuzey, Ramazan ayının dini ve sosyal hayatta çok önemli bir yeri olduğunun altını çizdi. Geçen yıl Ramazan ayına Türkiye ve Suriye’de yaşanan şiddetli depremlerin damgasını vurduğunu belirten Kuzey, “Kültür, din, dil, etnik köken ne olursa olsun birbirimize yardım eli uzattık, birbirimizin umudu ve güveni olduk.” dedi. 

Gazze ve Ukrayna’daki savaşlara değinen Kuzey, savaş ve kriz bölgelerindeki insanlar için Ramazan ayını hayal etmenin azap verici olduğunu belirterek, bu nedenle küresel topluma özellikle Gazze’deki savaşın sona erdirilmesi ve kriz bölgelerine yardım edilmesi için ellerinden gelen her şeyi yapmaları çağrısında bulunduklarını kaydetti.  

Protokol konuşmalarının ardından dua ile oruçlar açıldı ve birlikte yenilen iftar yemeği ile program sona erdi.

*Fotoğraf: www.anadoluimages.com

GALERİ