ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

ABTTF 30 yaşında!

06.03.2018
Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF), 3 Mart 2018 tarihinde 30. kuruluş yıldönümünü özel bir etkinlikle kutladı. Cumartesi günü Almanya’nın Gießen şehrinde gerçekleştirilen kutlamada 1988’den 2018’e geride bırakılan otuz yıl ABTTF’nin ilk yöneticilerinin de katıldığı özel bir etkinlikle kutlandı.

Halit Habip Oğlu: “Almanya’da yaşayan Batı Trakya Türkleri Federasyon’u kurarak tarihi bir başarıya imza attılar”

Açılış ve saygı duruşunun ardından Gümülcine’den bağlamada Haluk Uzun ve klavyede Barış Hafız’ın Rumeli türküleri ile açılış konseri gerçekleştirildi. Ardından ABTTF Başkanı Halit Habip Oğlu selamlama konuşması yaptı. Federasyon’un kurulması öncesinde Almanya’da kurulan derneklerin yirmi kez dernekler arası toplantı gerçekleştirdiğini söyleyen Habip Oğlu, 1985 yılında Almanya’daki Batı Trakya Türklerinin başlattığı imza kampanyasına Dr. Sadık Ahmet’in destek vermesi ile Batı Trakya Türklerinin bir lider kazandığını belirtti. Habip Oğlu, ABTTF öncesinde Almanya’daki Batı Trakya Türklerinin bir diğer önemli başarısının ise Federasyon’u kurmak olduğunu söyledi. 28 Şubat 1988 tarihinde kurulan ABTTF’nin bugün otuz yaşında olduğunu belirten Habip Oğlu, ABTTF’nin kurulmasında ve kurulmasından sonraki dönemde emeği geçen tüm Batı Trakya Türklerine teşekkür etti, bugüne gelinmesinde Batı Trakya’dan Almanya’ya göç eden birinci kuşak Batı Trakya Türklerinin emeklerinin unutulmayacağını söyledi.

ABTTF Başkanı: Batı Trakya Türklerinin mücadelesinde yeni bir dönemin başlatılmasına ihtiyaç var!

Habip Oğlu, bugün ABTTF’nin misyonunun yalnızca Avrupa ile sınırlı olmadığını ifade ederek nerede Batı Trakya Türk’ü yaşıyorsa ABTTF’nin misyonunun orada geçerli olduğunu kaydetti. Batı Trakya Türklerinin mücadelesinde yeni bir döneme ihtiyaç olduğunu söyleyen Habip Oğlu, Batı Trakya Türklerinin öncelikle özgüvenlerini tazeleyerek kararlı ve azimli bir şekilde mücadelelerine devam etmesi gerektiğini ifade etti. Habip Oğlu, ikinci olarak Batı Trakya Türklerinin Yunanistan’daki siyasi ve kültürel varlığını daha güçlü hissettirecek şekilde tüm ülke genelinde faaliyetler gerçekleştirmesine ihtiyaç olduğunu belirtti. Üçüncü olarak Habip Oğlu, Batı Trakya Türkleri ile ilgili güncel gelişmeleri objektif bir şekilde ülke ve dünya kamuoyuna duyurmak gerektiğini belirtti. Son olarak ise Habip Oğlu, zorlu ekonomik koşullar altında mücadele eden Batı Trakya Türklerine ekonomik alanda yeni bir umut sağlamak gerektiğini ifade etti.

Konuşmasına ABTTF’nin yalnızca Batı Trakya değil Almanya’daki Batı Trakya Türkleri için de öncelikli çalışmalar yapacağını söyleyerek devam eden Habip Oğlu, Almanya’daki Batı Trakya Türklerinin de yapacakları çalışmalarda daha güçlü hale geleceğini söyledi. Habip Oğlu, 2013 yılından bu yana Avrupa Milletleri Federal Birliği (FUEN) Türk Azınlıkları/Toplulukları Çalışma Grubu’nun (TAG) sekretaryasını ABTTF’nin yürüttüğünü belirtti, ABTTF’nin Kafkaslar’dan Balkanlar’a tüm Türk dünyasının temsilcisi olduğunu belirtti.

Cafer Alioğlu, Ahmet Bilaloğlu ve Halit Habip Oğlu dünden bugüne ABTTF’yi anlattılar

Habip Oğlu’nun açılış konuşmasının ardından geçmişten günümüze ABTTF’nin 30 yılının tartışıldığı bir oturum gerçekleştirildi. ABTTF Uluslararası İlişkiler Direktörü Melek Kırmacı Arık’ın moderatörlüğündeki oturumda ABTTF’nin ilk başkanı Cafer Alioğlu, Gießen Batı Trakya Türkleri Yardımlaşma Derneği Eski Başkanı Ahmet Bilaloğlu ve ABTTF Başkanı Halit Habip Oğlu, 1988 öncesinde Almanya’daki dernekleşme sürecinden Federasyon’un kuruluşuna ve bugünkü Federasyon’a kadar geçen sürede Avrupa’daki mücadeleyi aktardılar, geçmişten bugüne ABTTF’nin büyük bir yol kat ederek Batı Trakya Türklerinin Dışişleri Bakanlığı haline geldiğini belirttiler.

Kutlamada ABTTF’nin ilk yönetim kurulunda yer alan Cafer Alioğlu, Muzaffer Nalbantoğlu ve Mustafa Necip ile uzun yıllar ABTTF yönetiminde görev yapmış Ahmet Bilaloğlu’na teşekkür plaketi verildi

Oturumun ardından 28 Şubat 1988 tarihinde kurulan ABTTF’nin ilk başkanı olan Düsseldorf derneğinden Cafer Alioğlu’na ABTTF’ye verdiği hizmetler ve Batı Trakya davasına sağladığı katkı dolayısıyla ABTTF Başkanlık Kurulu tarafından teşekkür plaketi ile birlikte ABTTF Genel Kurulu kararı ile ABTTF Onursal Başkanlık Beratı takdim edildi. Ayrıca ABTTF Başkanlık Kurulu, ABTTF’nin ilk yönetim kurulunda yer alarak görev yapan Düsseldorf derneğinden Muzaffer Nalbantoğlu ile Kelsterbach derneğinden Mustafa Necip’e ABTTF’ye verdikleri hizmetler ve Batı Trakya davasına sağladığı katkılar dolayısıyla teşekkür plaketi takdim etti. Bununla birlikte çok yakın bir arkadaşının vefatı nedeniyle kuruluş yıldönümü kutlamasına katılamayan ABTTF’nin ilk yönetim kurulu üyelerinden Kelsterbach derneğinden Hasan Düdükçü’ye teşekkür plaketini kendisine iletmek üzere ABTTF Denetim Kurulu üyesi Erol Haşim aldı. ABTTF’nin ilk yönetim kurulu üyelerinden bugün Türkiye’de yaşayan ve kutlamaya katılamayan Münih derneğinden Özkan Hüseyin ile Almanya’da yaşamaya devam eden ancak hava muhalefeti nedeniyle kutlamaya katılamayan yine Münih derneğinden Cavit Hasan, Ali Alibaba ve Halil Halil’e plaketleri ABTTF Başkanlık Kurulu tarafından iletilecek. Ayrıca ABTTF Başkanlık Kurulu, ABTTF’nin ilk yönetim kurulundan görev yapmış Düsseldorf derneğinden Hüseyin Osman ile Kelsterbach derneğinden Bahri Uyur’un Hakk’ın rahmetine kavuşmuş olmaları nedeniyle teşekkür plaketlerini ailelerine iletecek.

ABTTF’nin ilk yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra 30. kuruluş yıldönümü kutlamasına katılarak ABTTF’nin kuruluşunu ve ilk yıllarını aktaran, uzun yıllar ABTTF yönetiminde görev yapan Gießen derneğinin eski başkanı Ahmet Bilaloğlu’na ABTTF Başkanlık Kurulu davaya olan katkısı ve verdiği hizmetleri için teşekkür plaketi takdim etti.

Ayrıca yirmi yıldır başkanlık görevini yürüten ABTTF Başkanı Halit Habip Oğlu’na hizmetleri için teşekkür plaketi takdim edildi.

Teşekkür plaketlerinin takdiminin ardından 30. kuruluş yıldönümü kutlaması ABTTF’nin ev sahipliğinde akşam yemeği ile Haluk Uzun ve Barış Hafız’ın verdiği kutlama konseriyle geç saatlere kadar devam etti.

30. yaşımız kutlu olsun!
GALERİ