ABTTF
EL
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΜΑΣ Bülten İcon
Batı Trakya

Αυτοί που δεν λύνουν το κτιριακό πρόβλημα στο Τουρκικό Γυμνάσιο Ξάνθης συνεχίζουν να μας αγνοούν

07.05.2024

Πρόεδρος ABTTF: «Το γεγονός ότι δεν υπάρχει λύση στο συνεχιζόμενο πρόβλημα στο σχολείο μας στην Ξάνθη είναι μια σαφής περίληψη της αντίληψης και της στάσης απέναντι στην κοινότητα μας! Οι κυβερνώντες της χώρας μας κάνουν τον κουφό απέναντι στα αιτήματα μας»

Μετά τις διαμαρτυρίες του Σεπτεμβρίου κατά της εκπαίδευσης με βάρδιες στο Τουρκικό Μειονοτικό Γυμνάσιο και Λύκειο Ξάνθης, στάλθηκε επιστολή στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για το πρόβλημα των αιθουσών διδασκαλίας και των κτιρίων που δεν έχει λυθεί παρά τον τερματισμό της εκπαίδευσης με βάρδιες. Στην επιστολή που υπογράφεται από τον Ozan Ahmetoğlu, Πρόεδρο του Εφορευτικής Επιτροπής του Σχολείου και τον Cemalettin Efendi, Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, ζητείται από τον Πρωθυπουργό Μητσοτάκη να βρεθεί λύση στο κτιριακό πρόβλημα. 

Λόγω της έλλειψης επαρκών αιθουσών διδασκαλίας στο Τουρκικό Μειονοτικό Γυμνάσιο και Λύκειο στην Ξάνθη, μαθητές και γονείς, οι οποίοι ζητούσαν τον τερματισμό της εκπαίδευσης με βάρδιες όταν ο αριθμός των μαθητών μειωνόταν λόγω της έλλειψης επαρκών αιθουσών διδασκαλίας, είχαν πραγματοποιήσει διαδήλωση διαμαρτυρίας μεταξύ 18 και 28 Σεπτεμβρίου 2023 απαιτώντας τον τερματισμό της εκπαίδευσης με βάρδιες και ένα νέο σχολικό κτίριο, καθώς δεν έλαβαν απάντηση από τις αρμόδιες αρχές. Ως αποτέλεσμα των διαμαρτυριών, έλαβε τέλος η εκπαίδευση με βάρδιες, αλλά με εντολή της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης, δεν επετράπη η χρήση των αιθουσών διδασκαλίας στο υπόγειο του σχολείου, και αυτή τη φορά οι μαθητές καταδικάστηκαν να φοιτούν σε μια στενάχωρη τάξη σε 20 αίθουσες αντί για 25.

Στην επιστολή που εστάλη στον Πρωθυπουργό Μητσοτάκη λόγω της μη διευθέτησης των παραπόνων, εφιστάται η προσοχή στην έλλειψη φυσικής ικανότητας του σχολείου και ζητείται νέο κτίριο για το Μειονοτικό Γυμνάσιο - Λύκειο Ξάνθης. Προκειμένου να επιλυθεί το πρόβλημα της φυσικής χωρητικότητας, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων και η Εφορευτική Επιτροπή ζήτησαν να επιτραπεί η χρήση των αιθουσών διδασκαλίας στο υπόγειο του σχολείου όπως και στο παρελθόν και να κατασκευαστούν προκατασκευασμένες αίθουσες διδασκαλίας στον χώρο του σχολείου ή να διατεθούν δημόσια κτίρια που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως πρόσθετες αίθουσες διδασκαλίας στην περιοχή του σχολείου ως βραχυπρόθεσμες και μεσοπρόθεσμες ανάγκες.

Πρόεδρος Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης (ABTTF) Χαλήτ Χαμπίπ Ογλού: «Το γεγονός ότι δεν υπάρχει λύση στο συνεχιζόμενο πρόβλημα στο σχολείο μας στην Ξάνθη είναι μια σαφής περίληψη της αντίληψης και της στάσης απέναντι στην κοινότητά μας! Η Εφορευτική Επιτροπή και ο Σύλλογος Γονέων έχουν υποβάλει αρκετές φορές τα αιτήματά τους στην αρμόδια Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αλλά το πρόβλημα δεν έχει επιλυθεί. Μετά τις διαμαρτυρίες, η εκπαίδευση σε βάρδιες ακυρώθηκε, και τώρα τα παιδιά μας σπουδάζουν το ένα πάνω στο άλλο. Η σχολική χρονιά πλησιάζει στο τέλος αλλά το πρόβλημα δεν έχει ακόμη λυθεί. Με την υποστήριξη των ευρωβουλευτών μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, θέσαμε το θέμα αυτό στην ημερήσια διάταξη του ΕΚ και επισύραμε την προσοχή στο πρόβλημα. Αλλά χωρίς αποτέλεσμα! Οι κυβερνήτες της χώρας μας έχουν κλείσει τα αυτιά τους στα αιτήματά μας! Με την ελπίδα ο Πρωθυπουργός να προσεγγίσει το θέμα με ευαισθησία, να λάβει υπόψη του τα αιτήματα και να εφαρμόσει βραχυπρόθεσμες λύσεις το συντομότερο δυνατό.

*Φωτογραφία: www.anadoluimages.com  

ΓΚΑΛΕΡΙ