ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

ABTTF, FRA Temel Haklar Anketi konulu çevrimiçi seminere katıldı

03.12.2020

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF), 2 Aralık 2020 tarihinde Avrupa Birliği (AB) Temel Haklar Ajansı’nın (FRA) düzenlediği “Temel Haklar Anketi: AB’deki İnsanlar için Temel Haklar Neyi İfade Ediyor?” başlıklı çevrimiçi seminere (webinar) katıldı. FRA’nın Temel Haklar Anketi’nin sunulduğu webinara ABTTF Brüksel Temsilciliği’nden Deniz Servantie iştirak etti.

FRA Sivil Toplum Koordinatörü Waltraud Heller’in yönettiği webinarda FRA Politika Koordinatörü Sami Nevala, FRA’nın yayımladığı son Temel Haklar Anketi’ne ilişkin bulguları katılımcılarla paylaştı. 

Nevala, ankete göre AB vatandaşlarının çoğunun insan ve temel hakların önemini kavradıklarını ancak AB vatandaşları arasındaki gelir eşitsizliği gibi farklılıklardan dolayı temel haklara ilişkin farklı görüşlerin beyan edildiğini dile getirdi. Özellikle azınlık gruplarına mensup kişilerin yer yer zorluklarla karşı karşıya kalabildiğini not eden Nevala, AB Üye Devletlerinin azınlıkların haklarının korunması konusunda farklı yaklaşımlara sahip olduğunun altını çizdi. Nevala, ankette FRA’nın bazı tavsiyelerde de bulunduğuna işaret ederek, bu çerçevede siyaset ve karar verici mercilerin temel haklar alanındaki farklıkları göz önünde bulundurması ve AB Temel Haklar Şartı’nın daha çok tanınması için çaba sarf edilmesi gerektiğinin kaydedildiğini aktardı.

Nevala’nın sunumunun ardından katılımcılar söz aldı. ABTTF Brüksel Temsilciliği’nden Deniz Servantie, ABTTF ve Batı Trakya Türk toplumunu tanıtarak, ABTTF’nin Yunanistan’da hak ihlallerine maruz kalan Batı Trakya Türk toplumunu uluslararası platformlarda temsil ettiğini ve sorunlarının çözüme kavuşturulması için çaba gösterdiğini dile getirdi.

GALERİ