ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

ABTTF Başkanlık Kurulu toplandı

10.09.2018
Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) 20. Dönem Başkanlık Kurulu altıncı olağan toplantısını 8 Eylül 2018 tarihinde ABTTF’nin Almanya’nın Witten şehrindeki genel merkezinde gerçekleştirdi. Başkanlık Kurulu üyelerinin yıllık izinlerinin sona ermesinin hemen ardından yapılan toplantıda, ABTTF’nin son dönemdeki çalışma ve faaliyetleri değerlendirilirken 2018 yılının sonuna kadar gerçekleştirilmesi öngörülen uluslararası girişimler ele alındı. Uluslararası girişimler çerçevesinde ABTTF, asil üyesi olduğu Avrupa Milletleri Federal Birliği (FUEN) bünyesindeki Türk Azınlıkları/Toplulukları Çalışma Grubu’nun (TAG) 25-28 Ekim 2018 tarihlerinde Moldova’daki Gagavuzya’nın başkenti Komrat’ta Gagavuz Türklerinin ev sahipliğinde düzenlenecek 5. yıllık toplantısına iştirak edecek.

ABTTF Başkanlık Kurulu, Yunanistan’ın Gümülcine şehrinde 80 yıldır kurulan geleneksel kurban pazarının Kurban Bayramı arifesinde polis güçlerince basılması ile Batı Trakya’daki özerk yapıdaki müftülükleri yeniden yapılandırmayı ve müftülüklere yeni çalışma sistemi getirmeyi öngören ve Batı Trakya Türk toplumunun uluslararası ve ikili antlaşmalarla garanti altına alınmış dini özerkliğini tamamen ortadan kaldıracak Cumhurbaşkanlığı kararnamesi taslağını değerlendirirken söz konusu kararnameye karşı ABTTF’nin eylem planı ele alındı.

Toplantıda ayrıca, ABTTF üyesi derneklerin daha faal hale gelmesi amacına yönelik 2018 yol haritası kapsamında ABTTF’nin desteğiyle üye derneklerce önemli milli, kültürel ve dini gün ve aylarda etkinlikler gerçekleştirilmesi kapsamında düzenlenen “29 Ocak Toplumsal Dayanışma ve Milli Direniş Günü”nü anma etkinlikleri, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı”nı kutlama etkinlikleri, Hıdırellez etkinliği ve mübarek Ramazan ayındaki iftar sofraları değerlendirilerek bu etkinlikler için ABTTF’nin üye derneklere yaklaşık 6.000 €’luk katkı sağladığı ifade edildi. Eylül ayı içerisinde yine ABTTF’nin desteğiyle üye derneklerce düzenlenecek aşure günlerinin organizasyonu da görüşülürken bu tür etkinliklerin Almanya’da yaşayan Batı Trakya Türkleri arasındaki birlik, beraberlik ve dayanışmanın pekişmesine büyük katkı sağladığı vurgulanarak ABTTF’nin 2019 ve daha sonraki yıllarda da sosyal ve kültürel etkinliklerin düzenlenmesinde üye derneklere maddi ve manevi destekte bulunmaya devam edeceği kaydedildi.
GALERİ