ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

'Müslüman' Gençler Birliği ibaresi resmi davetiyelerde 'Türk' Birliği olarak yer alıyor

03.02.2004
Gümülcine'de yayınlanan Hronos gazetesinin 3 Şubat 2004 tarihli nüshasında M.M. (Melahrini Martidou) imzasıyla yer alan bir yazının çevirisi.

"Müslüman" Gençler Birliği ibaresi resmi davetiyelerde "Türk" Birliği olarak yer alıyor

-Ülkenin Yüksek Mahkemesi tarafından kapatılmış olsa da, yöneticiler, bu kararı kaale almamak suretiyle, küstahlıklarını had safhaya ulaştırıyorlar...

-Azınlık Fenerbahçe ve Galatasaray Spor Derneklerinin imzasını taşıyan bu davetiyelere icabet edecek olanlar zor duruma düşecekler.

"Türk Gençler Birliği", Yargıtay tarafından lağvedilmiş, tabelası indirilmiş ve "Türk" ibaresinin kullanılması yasaklanmış olmasına rağmen, bayram münasebetiyle bastırdığı davetiyelerde, mahkeme kararıyla iptal edilmiş olan titrini kullanmayı sürdürmektedir!

Resmi makamlara gönderilen davetiyelerde "Türk Gençler Birliği" ibaresi kullanılmış olup, altında Başkan Adnan Selim'in imzası bulunmaktadır. Tabii ki hiç kimse bu tutumun yasal sonuçlar yaratıp yaratmayacağını, İskeçe Türk Birliği ile ilgili davanın Yargıtay Genel Kurulunda görüşülecek olmasının yarattığı gürültüye rağmen gözönünde bulundurmayacaktır.

Öte yandan, davetiyelerdeki bu dalavereyi farkeden bazıları bu etkinliğe katılmaktan kaçınacaklar. Kaldı ki, bayram gibi kutsal günlerde mutad olan, resmi makam temsilcilerinin, atletizm derneklerini ve diğer gençlik kuruluşlarını değil, bu gibi günleri sembolize eden ve ilgi odağı olan faziletli müftüyü ziyaret etmeleridir. Ayrıca, bazı kimselerin, sadece Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun yıldönümü münasebetiyle haklı olarak kapılarını ardına kadar açması gereken Başkonsolosluğa bu bayramda akın etmeleri de mutad değildir. Ama seçim arefesinde bulunduğumuz için bu sözlerimizi kimse kaale almayacaktır. Zira herkes oy avcılığı peşinde.

Evet, biz, bir fikir gazetesi olarak, aslında iptal edilmiş olan bir statünün, resmi makam temsilcilerinin mevcudiyetiyle meşrulaştırılması maksadına yönelik oyun ve tertiplerin ne kadar büyük bir kolaylıkla sergilenebilmekte olduğuna işaret etmekle yükümlüyüz. Biz de orada hazır bulunacak ve bütün etkinliği kaydedeceğiz.