ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Kısa kısa …

04.02.2004
Hronos gazetesi (30 Ocak)

Bulgaristan'ın Kırcaali Ticaret Odasından bir heyet Gümülcine'ye gelerek, Rodop Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nikos Angelidis ile görüştü. Görüşmede, AB PHARE Programı dahilinde yapılabilecek işbirliği konusu da ele alındı. Misafir heyet, Gümülcine'de düzenlenmekte olan Trakya Ticaret Fuarına katılma arzusunu dile getirdi.

Elefthero Vima gazetesi (31 Ocak)

Trakya Sanat ve Geleneği Kurumu, İskeçe pazarıyla ilgili sesli ve görüntülü bir fotoğraf sergisi düzenleyecek. Sözkonusu sergi, 4-17 Şubat tarihleri arasında Selanik'in Arheologiko Mousio Caddesi'ndeki Yenicami'de ziyarete açık olacak. Sergide ayrıca, Küçük Asya, Trakya, Makedonya, Karakaçan ve Pomak geleneksel giysileri yer alacak.

Mahitis gazetesi (31 Ocak)

PASOK İskeçe milletvekili Panagiotis Sgouridis'in Kara Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Panagiotis Harvalias nezdinde yaptığı girişim üzerine, askeri birliklerdeki "Müslüman" erlere Kurban Bayramı için izin verilmesi için bir genelge yayınlandı.

Hronos gazetesi (Gümülcine, aşırı sağ eğilimli, 3000 tirajlı, 2 Şubat)

(Batı) Trakya Müslümanları Kurban Bayramlarını tüm gelenek ve göreneklerini takip ederek büyük bir özgürlük içinde kutluyorlar. Kentimiz sokaklarında davul ve zurna ile dolaşan azınlık gençleri, geleneksel kıyafetler içinde eğleniyorlar. Bu çerçevede yerel bir televizyon da bayram şenliklerine katılmış olmak için Türkçe türkü ve oyunlardan oluşan bir kaset yayınladı.

Güvenlik güçlerinin bu sabaha karşı saat 02.00 sularında Evros ilinde gerçekleştirdikleri bir operasyonda 19 kaçak ile kendilerine yardım eden Atinalı bir şoför yakalandı.

Paratiritis gazetesi (4 Şubat)


Yunan film yapımcısı Manousos Manousakis, Müslüman bir genç ile Hristiyan bir kız arasındaki aşkı konu alan bir film çekmeye hazırlanıyor. Manousakis, filmin sahnelerini Gümülcine, İskeçe ve İstanbul'da çekecek. Filmin ANT-1 TV 'de gösterilmesi bekleniyor.