Forum! New!


Facebook
Twitter

Στήλη του προέδρου - 13.05.2019

Για να δείξουμε την παρουσία και τη δύναμή μας οι ψήφοι μας στις εκλογές στο κόμμα DEB και στους Τούρκους υποψηφίους!


Αγαπητοί αναγνώστες,

Στις 26 Μαίου 2019 παράλληλα με τις τοπικές και περιφερειακές εκλογές στην χώρα μας την Ελλλάδα, θα γίνουν και εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβουλίου (ΕΚ).

Ενώ στις ευρωεκλογές τα πολιτικά κόμματα μετέχουν με τις δικές τους λίστες, στις τοπικές και περιφερειακές εκλογές θα ανταγωνιστούν υποψήφιοι με διάφορες λίστες.

Στους δήμους Αρριανών και Μύκης οι υποψήφιοι δήμαρχοι και υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι, είναι όλοι μέλη της Τουρκικής Κοινότητας Δυτικής Θράκης και ο εκλογικός αγώνας θα γίνει ανάμεσα σε Τούρκους υποψηφίους.

Ενώ στον δήμο Ιάσμου ανταγωνίζονται δύο Τούρκοι και ένας Έλληνας υποψήφιος.

Στους δήμους Κομοτηνής, Ξάνθης, Μαρώνεια-Σάπες, Αβδήρων και Τοπείρου, στους συνδυασμούς με ηγεσία Έλληνες και σε αυτούς περιλαμβάνονται μέλη της Τουρκικής Κοινότητας Δυτικής Θράκης.

Επίσης ανταγωνίζουμε για το επαρχιακό συμβούλιο συμμετέχοντας στις λίστες των Ελλήνων για την Περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.

Ενώ όμως στις λίστες των κομμάτων της ελληνικής πλειοψηφίας για το Ευρωκοινοβούλιο περιλαμβάνονται και Τούρκοι υποψήφιοι, στις εκλογές αυτές μετέχει το DEB ( Κόμμα Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας) το μοναδικό πολιτικό κόμμα της Τουρκικής Κοινότητας της Δυτικής Θράκης με λίστα που αποτελείται εξολοκλήρου από Τούρκους υποψηφίους.

Όπως είναι γνωστό λόγω του εμποδίου του πλαφόν 3%, που εφαρμόζεται στις γενικές εκλογές της Ελλάδας και στις ευρωεκλογές, το DEB δεν διαθέτει βουλευτή.

Οπως θυμόμαστε το 2014 παρά το ότι το κόμμα DEB στις ευρωεκλογές βγήκε πρώτο στη Ροδόπη, 2ο στην Ξάνθη και 3ο στο σύνολο της περιφέρειας Aνατολικής Μακεδονίας και Θράκης, οι υποψήφιοι του DEB δεν μπόρεσαν να εισέλθουν στο ΕΚ.

Οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης λόγω του πλαφόν εμποδίου του 3% που εφαρμόζεται στη χώρα και για τους ανεξάρτητους υποψηφίους και για τα πολιτικά κόμματα στις υποψηφιότητά τους για το Ελληνικό Κοινοβούλιο παίρνουν μέρος ως υποψήφιοι στα κόμματα της πλειοψηφίας.

Ακόμη και στις τελευταίες γενικές εκλογές εμείς ήμασταν που κερδίσαμε και τις τρεις έδρες στο νομό Ροδόπης.

Πέραν τούτου το κόμμα της εξουσίας ο ΣΥΡΙΖΑ στο σύνολο της Ελλάδας πήρε τις περισσότερες ψήφους στην περιοχή της Δυτικής Θράκης.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί και συνεχίζει σήμερα την εξουσία της χάρη στη στήριξη των τριών Τούρκων βουλευτών.

Αλλά δυστυχώς τα προβλήματά μας ακόμη συνεχίζονται. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν έφερε λύσεις στα θέματα της Τουρκικής Κοινότητας Δυτικής Θράκης. Αντίθετα προσέθεσε και άλλα.
Επί πολλά χρόνια θέτουμε τις αδικίες που μας έκανε η χώρα μας η Ελλάδα εντός των φορέων και οργανώσεων στην Ευρώπη. Αλλά στο θέμα της αποτροπής των αδικιών το ελληνικό κράτος δεν έκανε ούτε ένα βήμα και σε αυτό το θέμα δεν σημειώθηκε κάποια πρόοδος.

Η γνώμη μου είναι πως ως Τουρκική Κοινότητα της Δυτικής Θράκης πλέον πρέπει συνεχώς στην πρωτεύουσα Αθήνα να λέμε πως είμαστε θύματα και να θέτουμε συνεχώς τις αδικίες που έγιναν.

Ναι, το κόμμα DEB μπορεί μετέχοντας στις εκλογές του ΕΚ να μην μπορέσει να βγάλει βουλευτή, αλλά με τη συμμετοχή του οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης και τα προβλήματά μας θα τεθούν στην επικαιρότητα της χώρας.

Η παρουσία μας πρέπει να γίνει αισθητή και ορατή σε όλη τη χώρα !

Πως ;

Με τις ψήφους μας, ψηφίζοντας στις εκλογές του Εκ το κόμμα DEB και στις τοπικές και περιφερειακές εκλογές τους Τούρκους υποψηφίους !

Εύχομαι ο ευλογημένος μήνας του Ραμαζανιού να φέρει όλα τα καλά στην Τουρκική Κοινότητα της Δυτικής Θράκης και σε όλη την ισλαμική κοινότητα. Σας συγχαίρω επίσης από τώρα για τη γιορτή το Ραμαζάν Μπαϊράμ.

Με εκτίμηση.


Χαλίτ Χαμπίπογλου
Πρόεδρος ABTTF
 


‹‹‹ πίσω
Your Opinion

There is no message

Περισσότερες Ειδήσεις
» Στήλη του προέδρου
» Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος Τσίπρας έκανε δηλώσεις σχετικά με τα Βακούφια και των Μουφτειών κατά την επίσκεψή του στη Δυτική Θράκη
» H ABTTF συμμετείχε στην ετήσια συνεδρίαση της FUEN για την Ομάδα Εργασίας της Εκπαίδευσης
» Ο Ειδικός Εισηγητής του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα των Μειονοτήτων πραγματοποίησε το πρώτο περιφερειακό φόρουμ στις Βρυξέλλες
» Στήλη του προέδρου
» Dr. Χασάν Αχμέτ_ΑΝΤΕ ΦΙΛΟΙ!
» Η Τουρκική Αντιπροσωπεία της Δυτικής Θράκης παρέστη στη συνάντηση του ΟΑΣΕ για την ελευθερία θρησκείας ή πεποιθήσεων
» Παράλληλη έκθεση aπό την ABTTF στην έκθεση για τα ανθρώπινα δικαιώματα της Ελλάδος του 2018
» Συνεταιρική διάσκεψη με θέμα εκπαίδευση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο της ABTTF με EFA
» Στήλη του προέδρου
Αρχείο ››› 
 
  copyright © abttf.org
      Total : 1635257    Today : 34    Last : 3:47    At the same time : 13031
ABTTF
18. Dr. Sadik Ahmet Futbol Turnuvasi
46. AGIT Ek Insani Boyut Toplantisi 22-23.06.2017 Viyana
ABTTF İftarı 2015
Bati Trakyaya Kesif Ziyareti, 16-20.10.2012
Bati Trakya ya Kesif Ziyareti 2017.09.10-13
Bati Trakyaya Kesif Ziyareti 2017.09.10-13
Specials
Teknoloji