Forum! New!


Facebook
Twitter

Στήλη του προέδρου - 11.04.2019

Ο δρόμος που οδηγεί στη λύση: Αθήνα!


Αγαπητοί αναγνώστες,

Στις αρχές Μαρτίου, ως Τούρκοι της Δυτικής Θράκης, αρχικά οργανώσαμε μια διάσκεψη και συνέδριο για τη δίγλωσση εκπαίδευση στην Κομοτηνή, προκειμένου να εγείρουν τα προβλήματα των Τούρκων της Δυτικής Θράκης που έχουν το δικαίωμα στην δίγλωσση εκπαίδευση στα τουρκικά και στα ελληνικά στα δικά τους σχολεία σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λωζάνης.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν εμπειρογνώμονες από την μητέρα πατρίδα μας Τουρκία, από τη χώρα μας Ελλάδα και από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες. Ο καθηγητής Fernand de Varennes, ειδικός εισηγητής του ΟΗΕ για τα μειονοτικά θέματα, ήταν επίσης παρόν στη διάσκεψη αυτή.

Δεύτερον, στις 20 Μαρτίου του 2019, διοργανώσαμε μια συνδιάσκεψη μαζί με την Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία (EFA) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες.

Το συνέδριο με τίτλο "Θεμελιώδες προβλήματα στην εκπαίδευση των μειονοτήτων στην Ευρώπη: σύγκριση των περιπτώσεων των Τούρκων της Δυτικής Θράκης και της γερμανικής μειονότητας στη Δανία" φιλοξένησε ο ευρωβουλευτής Joseph-Maria Terricabras, Αντιπρόεδρος της Ομάδας των Πρασίνων / Πρόεδρος της Διακομματικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου "Παραδοσιακές μειονότητες, εθνικές κοινότητες και γλώσσες".

Στο συνέδριο παρουσιάστηκαν τα καλύτερα παραδείγματα από την Käthe Freiberg-Nissen, Παιδαγωγικός Σύμβουλος στο Γερμανικό Σχολικό και Γλωσσικό Σύλλογο στο Βόρειο Σλέσβιγκ, Δανία, η Anke Tästensen, Παιδαγωγικός Διευθύντρια στο Γερμανικό Σχολείο και Γλωσσικό Σύλλογο στο Βόρειο Σλέσβιγκ της Δανίας, και ο Δρ Alex Riemersma, "Φριζιανή Γλώσσα και Πολυγλωσσία στην Εκπαίδευση" στο Πανεπιστήμιο NHL Stenden στην Ολλανδία.

Από την άλλη πλευρά, το κακό παράδειγμα ήταν το δίγλωσσο εκπαιδευτικό σύστημα χαμηλής ποιότητας λόγω των αμέτρητων παρεμβάσεων της Ελλάδας. Η Περβίν Χαϊρουλλάχ Γενικός Διευθύντρια του Ιδρύματος Πολιτιστικής Εκπαιδευτικής Εταιρίας Μειονότητας Δυτικής Θράκης (ΠΕΚΕΜ) εξήγησε από το παρελθόν στο παρόν το σημείο που μεταφέρθηκε το εκπαιδευτικό μας σύστημα.

Στο συνέδριο των Βρυξελλών συμμετέχοντας διπλωμάτες από τη μητέρα πατρίδα μας, δυστυχώς κανείς από τη διπλωματική εκπροσώπηση της χώρας μας των Βρυξελλών δεν παραβρέθηκε το συνέδριο.

Εντούτοις, στο συνέδριο συμμέτειχαν μεταξύ των βουλευτών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από τη χώρα μας, ο Μιλτιάδης Κύρκος από το Κόμμα ΠΟΤΑΜΙ, ο Ελευθέριος Συναδινός από το ρατσιστικό Ριζοσπαστική Πατριωτικό Κόμμα Ενότητας(ΠΑΤΡΙΕ ), ο Γεώργιος Επιτήδειος από το κόμμα Χρυσή Αυγή και ο βοηθός του Μανώλη Κεφαλογιάννη από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Το 2016, ο Ελευθέριος Συναδινός, ο οποίος εισέβαλε στο συνέδριο που οργανώσαμε με τους Μακεδόνες από την Ελλάδα για το ζήτημα της ελευθερίας του συνεταιρίζεσθαι στην Ελλάδα στο ΕΚ, αυτή τη φορά παρακολούθησαν το συνέδριο ως το τέλος . Ο Συναδινός πήρε τον λόγο στο τέλος της διάσκεψης και σημείωσε ότι το θέμα του συνεδρίου δεν έχει σχέση με τη Συνθήκη της Λωζάνης, μας κατηγόρησε ότι προπαγανδίζουμε και την μητέρα πατρίδα μας τη Τουρκία για παρέμβαση στην Ελλάδα μέσω των Τούρκων της Δυτικής Θράκης.

Όταν ζητήσαμε να κλείσουμε ραντεβού εκτός από του Κόμματος της Χρυσής Αυγής, δεν μπορέσαμε να κλείσουμε ωστόσο, αυτοί οι βουλευτές ήταν παρόντες στη διάσκεψη μας.

Φαίνεται ότι δεν μπορούν να μας εμποδίσουν στις Βρυξέλλες, γι 'αυτό μάλλον σκέφτονται να μην αφήσουν την αρένα χωρίς επιτήρηση.

Αυτοί οι βουλευτές του ΕΚ, αντί να μας ακούσουν με ειλικρίνεια, επέλεξαν να επαναλάβουν το επίσημο επιχείρημα του κράτους.

Απέναντι στις προκλητικές ερωτήσεις τους, αντί να δώσουμε επιθετικές και προσβλητικές απαντήσεις , αναφέραμε τα γεγονότα ένα προς ένα με ήρεμο και λογικό τόνο φωνής.

Υπογραμμίσαμε ότι η λύση των προβλημάτων μας βρίσκεται στην Αθήνα.

Εξηγήσαμε γιαυτό η κυβέρνησή μας πρέπει να προσεγγίσει μια καλή θέληση.

Στη συνάντηση για την Ανθρώπινη Διάσταση που διοργάνωσε ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) στις 1-2 Απριλίου, εκφράσαμε τα προβλήματά μας στον τομέα της θρησκείας.

Και πάλι, με ένα μέτριο τόνο, εξηγήσαμε ότι το κράτος έχει εκδιώξει το δικαίωμα της επιλογής των θρησκευτικών μας ηγετών,των Μουφτήδων.

Σε απάντηση, η Ελλάδα δήλωσε ότι οι Μουφτήδες δεν διορίζονται μέσω εκλογών σε καμία μουσουλμανική χώρα.

Ωστόσο, η χώρα μας γνωρίζει πολύ καλά ότι η σύγκριση πρέπει να γίνει με την εκλογή του πατριάρχη της ελληνικής μειονότητας της Κωνσταντινούπολης, στην Τουρκία και όχι με τις άλλες μουσουλμανικές χώρες.

Αλλά όπως πάντα, η Ελλάδα προσπαθεί να αγνοήσει ή να στρεβλώσει την αλήθεια.

Αντί να αποδεχτεί ότι οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης υφίστανται συστηματική διάκριση, η Ελλάδα αναζητά καταφύγιο στη δικαιολογία ότι η οικονομική κρίση ή οι γενικές ανισότητες στη χώρα που ισχύουν για όλους.

Ισχυρίζεται ότι έχουμε βουλευτές στο κοινοβούλιο, ώστε να μπορούμε να συμμετέχουμε σε όλα τα θέματα.

Όταν δηλώνουμε ότι οι βουλευτές μας δεσμεύονται από την πολιτική και την πειθαρχία του κόμματος της πλειοψηφίας και όχι από τα μέλη του δικού μας πολιτικού κόμματος ή ανεξάρτητων επιλεγμένων βουλευτών, τότε μας λένε "Μην τους ψηφίζεται".

Φαίνεται ότι, χάρη στον αγώνα που έχουμε κάνει εδώ και πολύ καιρό, το ζήτημα των Τούρκων της Δυτικής Θράκης είναι γνωστό περισσότερο ή λιγότερο από όλους, ως εκ τούτου, για να μην μείνει σε δυσχερή θέση η χώρα μας η Ελλάδα μη θέλοντας έρχεται σε επαφή μαζί μας.

Κ' αυτό δείχνει ότι είμαστε σε σωστό δρόμο!

Με τις καλύτερες ευχές.

Χαλίτ Χαμπίπογλου
Πρόεδρος της ΑBTTF
 


‹‹‹ πίσω
Your Opinion

There is no message

Περισσότερες Ειδήσεις
» Στήλη του προέδρου
» Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος Τσίπρας έκανε δηλώσεις σχετικά με τα Βακούφια και των Μουφτειών κατά την επίσκεψή του στη Δυτική Θράκη
» H ABTTF συμμετείχε στην ετήσια συνεδρίαση της FUEN για την Ομάδα Εργασίας της Εκπαίδευσης
» Ο Ειδικός Εισηγητής του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα των Μειονοτήτων πραγματοποίησε το πρώτο περιφερειακό φόρουμ στις Βρυξέλλες
» Στήλη του προέδρου
» Dr. Χασάν Αχμέτ_ΑΝΤΕ ΦΙΛΟΙ!
» Η Τουρκική Αντιπροσωπεία της Δυτικής Θράκης παρέστη στη συνάντηση του ΟΑΣΕ για την ελευθερία θρησκείας ή πεποιθήσεων
» Παράλληλη έκθεση aπό την ABTTF στην έκθεση για τα ανθρώπινα δικαιώματα της Ελλάδος του 2018
» Συνεταιρική διάσκεψη με θέμα εκπαίδευση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο της ABTTF με EFA
» Στήλη του προέδρου
Αρχείο ››› 
 
  copyright © abttf.org
      Total : 1642388    Today : 31    Last : 5:34    At the same time : 13031
ABTTF
BM Azinlik Sorunlari Forumu 6. Oturumu ve Yan Etkinlik, 26-27.11.2013, Cenevre, Isvicre
ABTTF Olagan Mali Genel Kurulu, 03.03.2018, Giessen, Almanya
ABTTF Ilkbahar Eglencesi 2012
Uluslararasi Calistay ve Konferans TurkMusluman Azınlık Egitiminde Iki Dillilik ve Dunyadaki Farkli Yaklasimlar - Sorunlar ve Muhtemel Cozumler, 28.02.-03.03.2019, Gumulcine - Bati Trakya, Yunanistan
AGIT Toplantisi Varsova 2017.09.13-16
2011 Bati Trakya girisimleri
Specials
Teknoloji