Forum! New!


Facebook
Twitter

Στήλη του προέδρου - 12.02.2019

Κλείνει τα μάτια στην πραγματικότητα "το κακομαθημένο παιδί", η Ελλάδα!


Αγαπητοί αναγνώστες,

Μόλις πριν από λίγες ημέρες, είχαμε την 29η Ιανουαρίου, την Ημέρα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και την Εθνική Αντίσταση. Φέτος, οι οργανώσεις μας που εκπροσωπούν την τουρκική κοινότητα της Δυτικής Θράκης στην Ελλάδα, στην Τουρκία και στη Γερμανία δημοσίευσαν δηλώσεις στις 29 Ιανουαρίου και γιόρτασαν αυτή τη σημαντική μέρα με διάφορες εκδηλώσεις εορτασμού.

Και στη Γερμανία, οι ενώσεις μελών μας συγκέντρωσαν τους Τούρκους της Δυτικής Θράκης όσοι ζουν στις περιφέρειές τους με τις οικογένειές τους για τις εκδηλώσεις μνήμης.

Ως ABTTF όταν είπαμε «Δεν θα ξεχάσουμε την ημέρα 29η Ιανουαρίου και δεν θα επιτρέψουμε να ξεχαστεί» βλέπουμε ότι αυτό δεν έχει παραμείνει ανεκπλήρωτο. Οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης, άνθρωποι όλων των ηλικιών, από μικρούς έως μεγάλους και από νέους μέχρι και ηλικιωμένους, συμμετείχαν σε αυτές τις εκδηλώσεις που διοργάνωσαν οι ενώσεις μας στη Γερμανία. Ως εκ τούτου, η κοινωνική μνήμη και η συνείδηση μεταφέρονται μέσω των συλλόγων μας.

Αμέσως μετά τις 29 Ιανουαρίου, ο Αλέξης Τσίπρας, πρωθυπουργός της χώρας μας, επισκέφθηκε την Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη μετά από πρόσκληση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Προέδρου της μητέρα πατρίδα μας Τουρκία.

Μετά τις επίσημες επαφές που έκανε στην Άγκυρα, ο Τσίπρας επισκέφθηκε την Κωνσταντινούπολη και το Μουσείο της Αγίας Σοφίας. Στη συνέχεια επισκέφθηκε τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης, η οποία έκλεισε το 1971. Με την επίσκεψη αυτή ο Τσίπρας είναι ο πρώτος Πρωθυπουργός της Ελλάδας που επισκέφθηκε αυτό το σχολείο.

Ο Τσίπρας ανταποκρίθηκε στο θετικό βήμα της Τουρκίας με την επίσκεψη στην κλειστή θεολογική σχολή με τον Εκπρόσωπο της Προεδρίας κατόπιν με την πρόσκληση της μητέρα πατρίδας μας.

Από την άλλη πλευρά, ξέρετε τι είπε ο Τσίπρας για τους Τούρκους της Δυτικής Θράκης που είχαν την ελπίδα ότι θα μπορούσε να υπάρξει αλλαγή στην κατάσταση των Τούρκων της Δυτικής Θράκης στην Ελλάδα με αυτή την επίσκεψη;

Ο Τσίπρας, πριν από την επίσκεψη, δυστυχώς δεν εξέπληξε με τις δηλώσεις του. Ο Τσίπρας επανέλαβε την επίσημη θέση των ελληνικών κυβερνήσεων από το παρελθόν μέχρι σήμερα, χρησιμοποίησε τον ορισμό της «μουσουλμανικής μειονότητας» και επανέλαβε ότι οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης δεν αποτελούν θέμα διμερών σχέσεων μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, αλλά ένα εγχώριο ζήτημα σχετικά με τις δεσμεύσεις του έναντι των Ελλήνων πολιτών που είναι μουσουλμανική μειονότητα!

Στην ομιλία του μετά την επίσκεψη στην Τουρκία, ο Τσίπρας χρησιμοποίησε τον ορισμό «ελληνική μειονότητα στην Κωνσταντινούπολη», ενώ είπε «Μουσουλμανική μειονότητα» όταν αναφέρθηκε στους Τούρκους της Δυτικής Θράκης! Κάνοντας αυτό, γνωρίζουμε ότι η Ελλάδα βασίζεται στη Συνθήκη της Λωζάννης. Αν ναι, τότε όταν μιλάει για τους Έλληνες στην Κωνσταντινούπολη, δεν χρειάζεται να τους παραπέμψει ως μη μουσουλμάνους στην Τουρκία;

Αυτές οι ψευδείς και προκατειλημμένες δηλώσεις ενός πρωθυπουργού κράτους μέλους της ΕΕ! Πράγματι, ο Τσίπρας, στρεβλώνοντας την πραγματικότητα ταπεινώνει τη χώρα μας την Ελλάδα! Όπως εκφράζεται συνεχώς η χώρα μας η Ελλάδα παραμένει να είναι σαν ένα "μικρό κακομαθημένο παιδί" ως πεισματάρης και με την επίμονη στρέβλωση των αληθειών.

Ακριβώς όπως και στην κρίση ονόματος με τη Μακεδονία που κράτησε χρόνια!

Για 27 χρόνια συνεχή κρίση ονόματος, η πΓΔΜ αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει το όνομα Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας λόγω της αντιπολίτευσης της Ελλάδας. Τέλος, με την πίεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ΗΠΑ, βρέθηκε μια τελική λύση στην κρίση ονόματος μεταξύ Ελλάδας και Μακεδονίας, με το όνομα της «Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας».

Όσο η χώρα μας θέτει πίσω τις ιστορικές της προκαταλήψεις και φόβους, εάν δεν ακολουθεί μια ορθολογική πολιτική, δεν θα δεχτεί την ύπαρξη των Τούρκων της Δυτικής Θράκης στη χώρα.

Φαίνεται ότι θα χρειαστεί ακόμα χρόνο για να αντιμετωπίσει η Ελλάδα την πραγματικότητα για τους Τούρκους της Δυτικής Θράκης!

Σε αυτή την κατάσταση, όπως οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης, έχουμε ένα σημαντικό καθήκον! Μέχρι τότε, θα φωνάζουμε αυτή την πραγματικότητα κάθε μέρα με υπομονή, επιμονή και με αποφασιστικότητα στη χώρα μας και στη διεθνή αρένα.

Θα φωνάζουμε καθημερινά ότι ζούμε εδώ και αιώνες σε αυτή τη γη και θα ζητάμε τα δικαιώματα που μας χορηγήθηκαν πριν και θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας κάθε μέρα για το καλύτερο!


Με εκτίμηση,


Χαλίτ Χαμπίπογλου
Πρόεδρος της ΑΒΤΤF
 


‹‹‹ πίσω
Your Opinion

There is no message

Περισσότερες Ειδήσεις
» Στήλη του προέδρου
» Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος Τσίπρας έκανε δηλώσεις σχετικά με τα Βακούφια και των Μουφτειών κατά την επίσκεψή του στη Δυτική Θράκη
» H ABTTF συμμετείχε στην ετήσια συνεδρίαση της FUEN για την Ομάδα Εργασίας της Εκπαίδευσης
» Ο Ειδικός Εισηγητής του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα των Μειονοτήτων πραγματοποίησε το πρώτο περιφερειακό φόρουμ στις Βρυξέλλες
» Στήλη του προέδρου
» Dr. Χασάν Αχμέτ_ΑΝΤΕ ΦΙΛΟΙ!
» Η Τουρκική Αντιπροσωπεία της Δυτικής Θράκης παρέστη στη συνάντηση του ΟΑΣΕ για την ελευθερία θρησκείας ή πεποιθήσεων
» Παράλληλη έκθεση aπό την ABTTF στην έκθεση για τα ανθρώπινα δικαιώματα της Ελλάδος του 2018
» Συνεταιρική διάσκεψη με θέμα εκπαίδευση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο της ABTTF με EFA
» Στήλη του προέδρου
Αρχείο ››› 
 
  copyright © abttf.org
      Total : 1236417    Today : 273    Last : 14:39    At the same time : 13031
ABTTF
ABTTF 2014 Yil Sonu Ueye Dernek Ziyaretleri
29 Ocak Milli Direnis Gunu Anma Torenleri
FUEN Tuerk Azinliklari Calisma Grubu 1. Toplantisi, 20-23.11.2014, Ankara, Tuerkiye
21. Dr. Sadik Ahmet Futbol Turnuvasi Lippstadt-Eickelborn 2017.05.13
Avrupa Parlamentosu Geleneksel Azinliklar Intergrubunda Sunum, 14.03.2013, Strazburg
Guney Tirol Kesif Ziyareti, 26-29.05.2016, Guney Tirol, Italya
Specials
Teknoloji