Forum! New!


Facebook
Twitter

Στήλη του προέδρου - 16.01.2019

Η Εξέταση της Ελλάδας με εκλογές


Αγαπητοί αναγνώστες,

Θα ήθελα να ξεκινήσω τα λόγια μου με την ελπίδα ότι το 2019 να είναι έτος αλλαγών, μεταρρυθμίσεων και ευημερίας για την τουρκική κοινωνία της Δυτικής Θράκης.

Αυτό το έτος φαίνεται ότι θα είναι πολύ κινητικό και δύσκολο για τη χώρα μας.

Όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο μήνυμα του νέου έτος το 2019, θα είναι το πρώτο έτος μετά από σκληρό αγώνα του λαού από οκτώ χρόνια προγραμμάτων διάσωσης λόγω της οικονομικής και χρηματοπιστωτικής κρίσης.

Ως εκ τούτου, το κοινό θα ήθελε να δει τα συγκεκριμένα παραδείγματα οικονομικής ανάκαμψης!

Ίσως αυτό να είναι ένα σημάδι της Γερμανικής καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, στις 10-11 Ιανουαρίου θα είναι στην Αθήνα. Η Μέρκελ, που επισκέφθηκε πρόσφατα την Αθήνα τον Απρίλιο του 2014, δήλωσε στην εφημερίδα Καθημερινή λίγο πριν την επίσκεψή της, " Η Ελλάδα μπορεί να συνεχίσει να εμπιστεύεται τη φιλία και τη συνεργασία της με τη Γερμανία."

Η Μέρκελ, η οποία έδωσε το μήνυμα ότι η χώρα μας πρέπει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις για οικονομική ανάκαμψη, εκφράζοντας την υποστήριξή της στον Τσίπρα ο οποίος δυσκολεύτηκε στο θέμα στην συμφωνία Πρεσπών που υπογράφτηκε με τη Μακεδονία, το οποίο ήταν ένα από τα πιο απαιτητικά θέματα της χώρας μας για το 2018.

Η χώρα μας, η οποία ξεκίνησε ταχέως το νέο έτος, το οποίο θα πραγματοποιηθούν οι τοπικές και κρατικές εκλογές και τις εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τον Μάιο του 2019, καθώς βρίσκεται και στην ημερήσια διάταξη οι πρώτες γενικές εκλογές.

Ακόμη ορισμένα κόμματα διόρισαν από τις περιοχές, τους υποψηφίους για τις γενικές εκλογές.

Για τις τοπικές εκλογές, ορισμένα ονόματα ανακοίνωσαν τις υποψηφιότητες τους για τους δήμους.

Το Κόμμα της Ισότητας,της Ειρήνης, και της Φιλίας (DΕΒ), του κόμματος των Τούρκων τις Δυτικής Θράκης, πραγματοποιήσε πρόωρα τη Τακτική Γενική Συνέλευση η οποία ήταν προγραμματισμέμο να διεξαχθεί τον Μάιο για να προετοιμαστούν καλύτερα για τις εκλογές στη χώρα, επέλεξαν τον νέο πρόεδρο στη γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στις 5 Ιανουαρίου.

Είναι σαφές ότι το 2019 θα είναι έτος εκλογών, το πρώτο εξάμηνο του έτους θα είναι η μόνη ημερήσια διάταξη εκλογές.

Λόγω των εκλογών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η ημερήσια διάταξη των βουλευτών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες θα είναι φυσικά εκλογές. Οι βουλευτές, οι οποίοι αρχίζουν να εργάζονται στις εκλογές, θα βρίκονται κυρίως στην χώρα τους, θα παρακολουθήσουν τις τρέχουσες εργασίες των Βρυξξελών, και δεν θα εχούν χρόνο για νέες εργασίες. Επομένως, δεν θα είναι δυνατόν να δημιουργήσουμε μια πολύ μεγάλη κίνηση στις Βρυξέλλες μέχρι τον Μάιο.

Παράλληλα, ως οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης, θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, των Ηνωμένων Εθνών, του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη. Εκτός αυτού, θα πραγματοποιήσουμε διάφορες μελέτες με θέμα την Δυτική Θράκη με την Ευρωπαϊκή Ένωση των Εθνών (FUEN) και τα Διεθνή Ανθρώπινα Δικαιώματα χωρίς Σύνορα (HRWF).

Θα εργαστούμε για τους Τούρκους της Δυτικής Θράκης, μερικές από τις εργασίες μας σε συνεργασία με τους οργανισμούς της Δυτικής Θράκης, μερικές φορές με τη FUEN, την HRWF, την Ομάδα για τα Δικαιώματα των Μειονοτήτων (MRG) και άλλες εθνικές μειονότητες.

Ως Συμβούλιο Προεδρίας της ABTTF, έχουμε ήδη αρχίσει να εργαζόμαστε για τους στόχους του 2019 σύμφωνα με τον χάρτη πορείας που καθορίσαμε κατά τη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε τον Δεκέμβριο.

Ως ABTTF θα συνεχίσουμε να εργάζομαστε με αποφασιστικότητα για τους Τούρκους της Δυτικής Θράκης!

Όσο αγωνίζομαστε μαζί με την Τούρκικη κοινότητα της Δυτικής Θράκης, όσο και να διερκήσει πιστεύω πως μια μέρα θα έχουμε τη ζωή που αξίζουμε!

Δεν είναι η μισή επιτυχία το πιστεύων;

Με εκτίμηση.Χαλίτ Χαμπίπογλου
Πρόεδρος της ABTTF
 


‹‹‹ πίσω
Your Opinion

There is no message

Περισσότερες Ειδήσεις
» Στήλη του προέδρου
» Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος Τσίπρας έκανε δηλώσεις σχετικά με τα Βακούφια και των Μουφτειών κατά την επίσκεψή του στη Δυτική Θράκη
» H ABTTF συμμετείχε στην ετήσια συνεδρίαση της FUEN για την Ομάδα Εργασίας της Εκπαίδευσης
» Ο Ειδικός Εισηγητής του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα των Μειονοτήτων πραγματοποίησε το πρώτο περιφερειακό φόρουμ στις Βρυξέλλες
» Στήλη του προέδρου
» Dr. Χασάν Αχμέτ_ΑΝΤΕ ΦΙΛΟΙ!
» Η Τουρκική Αντιπροσωπεία της Δυτικής Θράκης παρέστη στη συνάντηση του ΟΑΣΕ για την ελευθερία θρησκείας ή πεποιθήσεων
» Παράλληλη έκθεση aπό την ABTTF στην έκθεση για τα ανθρώπινα δικαιώματα της Ελλάδος του 2018
» Συνεταιρική διάσκεψη με θέμα εκπαίδευση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο της ABTTF με EFA
» Στήλη του προέδρου
Αρχείο ››› 
 
  copyright © abttf.org
      Total : 1269188    Today : 240    Last : 12:42    At the same time : 13031
ABTTF
AGIT Toplantisi Varsova 2017.09.13-16
ABTTFnin Yil Sonu Uye Dernek Ziyaretleri, 20-30.12.2013
FUEN 61. Kongresi, 18-22.05.2016, Wroclaw-Breslau, Polonya
ABTTF ve DEB Partisinin Uye Dernekleri Ziyareti, 28.01-15.02.2014
Medya Ozgurlugu Konferansi ve Bati Trakya Ziyareti, 21-24.03.2013, Bati Trakya
FUEN 62. Kongresi, 17-21.05.2017, Cluj-Napoca, Romanya
Specials
Teknoloji