Forum! New!


Facebook
Twitter

Στήλη του προέδρου - 16.01.2019

Η Εξέταση της Ελλάδας με εκλογές


Αγαπητοί αναγνώστες,

Θα ήθελα να ξεκινήσω τα λόγια μου με την ελπίδα ότι το 2019 να είναι έτος αλλαγών, μεταρρυθμίσεων και ευημερίας για την τουρκική κοινωνία της Δυτικής Θράκης.

Αυτό το έτος φαίνεται ότι θα είναι πολύ κινητικό και δύσκολο για τη χώρα μας.

Όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο μήνυμα του νέου έτος το 2019, θα είναι το πρώτο έτος μετά από σκληρό αγώνα του λαού από οκτώ χρόνια προγραμμάτων διάσωσης λόγω της οικονομικής και χρηματοπιστωτικής κρίσης.

Ως εκ τούτου, το κοινό θα ήθελε να δει τα συγκεκριμένα παραδείγματα οικονομικής ανάκαμψης!

Ίσως αυτό να είναι ένα σημάδι της Γερμανικής καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, στις 10-11 Ιανουαρίου θα είναι στην Αθήνα. Η Μέρκελ, που επισκέφθηκε πρόσφατα την Αθήνα τον Απρίλιο του 2014, δήλωσε στην εφημερίδα Καθημερινή λίγο πριν την επίσκεψή της, " Η Ελλάδα μπορεί να συνεχίσει να εμπιστεύεται τη φιλία και τη συνεργασία της με τη Γερμανία."

Η Μέρκελ, η οποία έδωσε το μήνυμα ότι η χώρα μας πρέπει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις για οικονομική ανάκαμψη, εκφράζοντας την υποστήριξή της στον Τσίπρα ο οποίος δυσκολεύτηκε στο θέμα στην συμφωνία Πρεσπών που υπογράφτηκε με τη Μακεδονία, το οποίο ήταν ένα από τα πιο απαιτητικά θέματα της χώρας μας για το 2018.

Η χώρα μας, η οποία ξεκίνησε ταχέως το νέο έτος, το οποίο θα πραγματοποιηθούν οι τοπικές και κρατικές εκλογές και τις εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τον Μάιο του 2019, καθώς βρίσκεται και στην ημερήσια διάταξη οι πρώτες γενικές εκλογές.

Ακόμη ορισμένα κόμματα διόρισαν από τις περιοχές, τους υποψηφίους για τις γενικές εκλογές.

Για τις τοπικές εκλογές, ορισμένα ονόματα ανακοίνωσαν τις υποψηφιότητες τους για τους δήμους.

Το Κόμμα της Ισότητας,της Ειρήνης, και της Φιλίας (DΕΒ), του κόμματος των Τούρκων τις Δυτικής Θράκης, πραγματοποιήσε πρόωρα τη Τακτική Γενική Συνέλευση η οποία ήταν προγραμματισμέμο να διεξαχθεί τον Μάιο για να προετοιμαστούν καλύτερα για τις εκλογές στη χώρα, επέλεξαν τον νέο πρόεδρο στη γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στις 5 Ιανουαρίου.

Είναι σαφές ότι το 2019 θα είναι έτος εκλογών, το πρώτο εξάμηνο του έτους θα είναι η μόνη ημερήσια διάταξη εκλογές.

Λόγω των εκλογών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η ημερήσια διάταξη των βουλευτών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες θα είναι φυσικά εκλογές. Οι βουλευτές, οι οποίοι αρχίζουν να εργάζονται στις εκλογές, θα βρίκονται κυρίως στην χώρα τους, θα παρακολουθήσουν τις τρέχουσες εργασίες των Βρυξξελών, και δεν θα εχούν χρόνο για νέες εργασίες. Επομένως, δεν θα είναι δυνατόν να δημιουργήσουμε μια πολύ μεγάλη κίνηση στις Βρυξέλλες μέχρι τον Μάιο.

Παράλληλα, ως οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης, θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, των Ηνωμένων Εθνών, του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη. Εκτός αυτού, θα πραγματοποιήσουμε διάφορες μελέτες με θέμα την Δυτική Θράκη με την Ευρωπαϊκή Ένωση των Εθνών (FUEN) και τα Διεθνή Ανθρώπινα Δικαιώματα χωρίς Σύνορα (HRWF).

Θα εργαστούμε για τους Τούρκους της Δυτικής Θράκης, μερικές από τις εργασίες μας σε συνεργασία με τους οργανισμούς της Δυτικής Θράκης, μερικές φορές με τη FUEN, την HRWF, την Ομάδα για τα Δικαιώματα των Μειονοτήτων (MRG) και άλλες εθνικές μειονότητες.

Ως Συμβούλιο Προεδρίας της ABTTF, έχουμε ήδη αρχίσει να εργαζόμαστε για τους στόχους του 2019 σύμφωνα με τον χάρτη πορείας που καθορίσαμε κατά τη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε τον Δεκέμβριο.

Ως ABTTF θα συνεχίσουμε να εργάζομαστε με αποφασιστικότητα για τους Τούρκους της Δυτικής Θράκης!

Όσο αγωνίζομαστε μαζί με την Τούρκικη κοινότητα της Δυτικής Θράκης, όσο και να διερκήσει πιστεύω πως μια μέρα θα έχουμε τη ζωή που αξίζουμε!

Δεν είναι η μισή επιτυχία το πιστεύων;

Με εκτίμηση.Χαλίτ Χαμπίπογλου
Πρόεδρος της ABTTF
 


‹‹‹ πίσω
Your Opinion

There is no message

Περισσότερες Ειδήσεις
» Χρόνια πολλά την Παγκόσμια Ημέρα Μητρικής Γλώσσας!
» Dr. Χασάν Αχμέτ_ΠΟΛΥ ΓΛΥΚΟΣ Ο ΚΑΦΕΣ!
» Στήλη του προέδρου
» Επίσκεψη εργασίας από την ABTTF στις Βρυξέλλες
» Η Κ.Σ.Σ.Ε ενέκρινε το ψήφισμα σχετικά με τα δικαιώματα των ατόμων που ανήκουν σε εθνικές μειονότητες
» Επίσκεψη εργασίας στο Στρασβούργο από την Τουρκική Αντιπροσωπεία της Δυτικής Θράκης
» Στήλη του προέδρου
» Επίκριση για κακομεταχείριση σε καταυλισμούς προσφύγων στην Ελλάδα
» ΄Εκθεση σχετικά με τα δικαιώματα των εθνικών μειονοτήτων από την PACE
» Η Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης προειδοποιεί για άλλη μια φορά την Ελλάδα
Αρχείο ››› 
 
  copyright © abttf.org
      Total : 1182592    Today : 437    Last : 12:49    At the same time : 13031
ABTTF
Bati Trakyaya Calisma Ziyareti, 25-30.01.2013
FUEN TAG 2. Yillik Toplantisi, 09-12.11.2015, Baku, Azerbaycan
FUEN 2015 Kongresi, 13-17.05.2015, Bati Trakya, Yunanistan
Bati Trakyaya Calisma Ziyareti, 17-20.09.2018
Avrupa Parlamentosunda Konferans, 28.11.2012, Bruksel
Specials
Teknoloji