Forum! New!


Facebook
Twitter

Στήλη του προέδρου - 20.11.2018

Πρέπει να πυκνώσουμε την κυκλοφορία της Αθήνας!


Αγαπητοί αναγνώστες,

Πραγματοποιούμε εργασίες σε διεθνές επίπεδο στις Βρυξέλλες, στο Στρασβούργο, στη Γενεύη, στη Βιέννη και στη Βαρσοβία, καθώς και στην Άγκυρα, για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα των Τούρκων της Δυτικής Θράκης.

Δίνουμε σημασία στις εργασίες στην Άγκυρα επειδή σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λωζάννης είναι ως εγγυητής των Τούρκων Δυτικής Θράκης η μητέρα πατρίδα Τουρκία.

Οι Τούρκοι που ζουν στη Ρουμανία, Βουλγαρία, Μακεδονία ή στο Κοσσυφοπέδιο γεγονός που μας κάνει τους Τούρκους της Δυτικής Θράκης διαφορετικούς επειδή σύμφωνα με τη συνθήκη που υπογράφτηκε με την Ελλάδα αφεθήκαμε παρακαταθήκη στην Ελλάδα .

Και σύμφωνα με τις συνθήκες, οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης έχουν θρησκευτική και εκπαιδευτική αυτονομία.

Ανεξάρτητα από το πόσο εμποδίζεται και δεν εφαρμόζεται υπάρχει μια συνθήκη που καθορίζει το καθεστώς και τα δικαιώματά μας.

Δηλαδή, οι δύο χώρες με την τοποθετήσει υπογραφής την ίδια ημέρα, στον ίδιο χώρο υποσχέθηκαν να προστατεύουν τα δικαιώματα των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης και των Τούρκων της Δυτικής Θράκης που παρέμειναν ως εθνικές μειονότητες στις χώρες τους .

Και οι δύο κοινότητες ήταν σε θέση να διατηρήσουν την ύπαρξή τους, παρόλο που είχαν περάσει κακές μέρες μέχρι σήμερα.

Η ελληνική κοινότητα στην Κωνσταντινούπολη, χάρη στη σημαντική πρωτοβουλία της κυβέρνησης της μητέρας πατρίδας μας Τουρκία εισήλθαν σε μια εποχή γεμάτη ελπίδα από την άποψη των δικαιωμάτων και των ελευθεριών.

Η μητέρα πατρίδα μας, διορίζοντας εκπρόσωπο Βακούφιο των Μειονοτήτων επέδειξε τη βούληση να επιλύσει τα προβλήματά τους δημιουργώντας άμεσο διάλογο όχι μόνο με τους έλληνες αλλά και με τις άλλες μη μουσουλμανικές μειονότητες.

Η μητέρα πατρίδα μας, πήρε την αποφάση να επιστρέψει την υπηκοότητά τους με τους έλληνες γεννημένοι στην Τουρκία και έχουν εξοριστεί και όσοι αναγκάστηκαν να πάνε στην Ελλάδα και όσοι Έλληνες έχασαν την ιθαγένειά τους.

Ως ιστορικό βήμα σε αυτή την περίοδο, η κυβέρνηση προέβη σε μια νέα ρύθμιση σχετικά με την κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων των βακουφίων της μειονότητας και επέστρεψε τα περιουσιακά στοιχεία του βακουφίου της μειονοτήτας.

Το Ελληνικό Δημοτικό Σχολείο, το οποίο έκλεισε πριν από περίπου 50 χρόνια στην νήσο Ίμβρο το 2013άνοιξε μόνο με τέσσερις μαθητές, και το 2015 άνοιξε το Ελληνικό Γυμνάσιο και το Λύκειο. Σήμερα σε αυτά τα σχολεία σπουδάζουν 38 μαθητές και το ελληνικό πρόγραμμα σπουδών παραδίδεται από καθηγητές προερχόμενοι από την Ελλάδα.

Έτσι, η μητέρα πατρίδα μας, προστατεύοντας βασικούς τομείς που απαιτούνται για τη διατήρηση της ύπαρξης μιας κοινωνίας και έχουν σημειώσει μεγάλη πρόοδο οι Έλληνες της Κωνσταντινούπολης στην Τουρκία.

Η μητέρα πατρίδα μας, ανεξάρτητα από την αρχή της αμοιβαιότητας πήρε τα ορθά μέτρα με την αρχή ότι δεν υπάρχει αμοιβαιότητα στα δικαιώματα των πολιτών.

Τον Ιούλιο, 18 εκπρόσωποι διάφορων κοινοτικών μειονοτήτων μεταξύ Έλληνες , Αρμένιοι και Εβραϊοι εξέδωσαν μια κοινή δήλωση κατά τη διάρκεια της κρίσης Μπράνσον με τις Ηνωμένες Πολιτείες αντίθεση με τις υποτιθέμενες περιορισμούς και τις πιέσεις για την εκπλήρωση λατρείας των θρησκευτικών κοινοτήτων στην Τουρκία .

Σε αυτή την δήλωση, οι θρησκευτικοί εκπρόσωποι και οι διαχειρηστές των βακουφίων δήλωσαν ότι ζουν ελεύθερα τη θρησκεία τους και εκτελούν ελεύθερα τις θρησκευτικές τους υποχρεώσεις σύμφωνα με τις παραδόσεις τους στην Τουρκία.

Επιπλέον, στη χώρα μας, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για τη δημιουργία ενός κοσμικού συστήματος στη χώρα με την συμφωνία στο θέμα και τον Αρχιεπίσκοπο των Αθηνών, ο υπουργός Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου, ο οποίος ήρθε στην Κωνσταντινούπολη για να ενημερώσει τον Έλληνα Πατριάρχη Βαρθολομαίο για τη συμφωνία, ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος λέγοντας '' Εμένα μου δείχνει σεβασμό ο( Πρόεδρος της Χώρας) Ερντογάν. Ο Τσίπρας δεν μπορεί να με περιφρονεί. Αυτό δεν το δέχομαι. '' έδειξε την αντίδραση του.

Όπως φαίνεται καθαρά, στη μητέρα πατρίδα μας, η ελληνική κοινότητα έχει το σεβασμό και είναι μια συνομιλητή κοινότητα.

Φυσικά οι Έλληνες της Κωνσταντινούπολης στην Τουρκία δεν ήρθε σε αυτή την κατάσταση από μόνο του. Έφτασε μέχρι σήμερα ως αποτέλεσμα της καλοπροαίρετης προσέγγισης και των αποφασιστικών προσπαθειών που έχουν κάνει οι δύο πλευρές εδώ και χρόνια.

Δυστυχώς, ως Τούρκοι της Δυτικής Θράκης, δεν βλέπουμε την ίδια καλοπροαίρετη προσέγγιση από την χώρα μας την Ελλάδα.

Αντί να παραιτηθούμε και να αποδεχτούμε τη κατάσταση , πρέπει να εργαστούμε για να μας πάρει υπόψη η Αθήνα.

Τι πρέπει να κάνουμε για αυτό;

Αν και προσπαθούμε να ακουστεί η φωνή μας από τη Δυτική Θράκη, πρέπει να είμαστε πιο δραστήριοι στην Αθήνα.

Ως Τούρκοι της Δυτικής Θράκης, πρέπει να κάνουμε επισκέψεις πιο συχνά στην Αθήνα και να προσπαθήσουμε με κάθε τρόπο να δραστηριοποιηθούμε στην Αθήνα.


Με εκτίμηση.


Χαλίτ Χαμπίπογλου
Πρόεδρος της ΑΒΤΤF
 


‹‹‹ πίσω
Your Opinion

There is no message

Περισσότερες Ειδήσεις
» Dr. Χασάν Αχμέτ_ΤΙ ΛΕΣ;
» ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΡΑΚΗΣ
» Η ABTTF συμμέτειχε σε Φόρουμ Μειονοτικών Θεμάτων του ΟΗΕ
» Στήλη του προέδρου
» Tα εγκλήματα μίσους κατά της τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης μπήκαν στην έκθεση εγκλημάτων μίσους του ΟΑΣΕ για το έτος 2017
» Απαιτείται έκδοση άδεια λειτουργίας για τα ιστορικά τζαμιά και τέμενα της τουρκικής κοινωνίας της Δυτικής Θράκης
» Ο Ενάρετος Μουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ κλήθηκε για άλλη μια φορά για κατάθεση στην αστυνομία!
» Η Tουρκική αντιπροσωπεία της Δυτικής Θράκης πραγματοποίησε επίστεψη στο Στρασβούργο
» Φυλάκιση και πρόστιμο για τον Κοράι Χασάν με την κατηγορία ανακαίνιση χωρίς άδεια!
» Οι αντιδράσεις για καλύτερη εκπαίδευση στα τουρκικά μειονοτικά σχολεία στη Δυτική Θράκη
Αρχείο ››› 
 
  copyright © abttf.org
      Total : 1143008    Today : 292    Last : 12:17    At the same time : 13031
ABTTF
Avrupa Parlamentosu Geleneksel Azinliklar Intergrubunda Sunum, 14.03.2013, Strazburg
FUEN Parlamenter Oglen Yemegi Toplantisi, 24.01.2012, Bruksel
57. FUEN Kongresi, 16-20.05.2012, Moskova, Rusya Federasyonu
FUEN 2015 Kongresi, 13-17.05.2015, Bati Trakya, Yunanistan
Medya Ozgurlugu Konferansi ve Bati Trakya Ziyareti, 21-24.03.2013, Bati Trakya
FUEN Tuerk Azinliklari Calisma Grubu 1. Toplantisi, 20-23.11.2014, Ankara, Tuerkiye
Specials
Teknoloji