Forum! New!


Facebook
Twitter

Η ABTTF συμμέτειχε στην 10η ετήσια συνάντηση των συστάσεων του Bolzano - 18.07.2018

Η ABTTF μετέφερε τα τρέχοντα προβλήματα της τουρκικής κοινωνίας της Δυτικής Θράκης , στο πλαίσιο των σχέσεων ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία, παρά τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, επισήμανε ότι δεν επιτρέπονται ενώσεις με την ονομασία "Τουρκική".

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία των Τούρκων της Δυτικής Θράκης (ABTTF), συμμέτειχε στη συνάντηση με τίτλο «10η επέτειος των συστάσεων του Bolzano / Bozen διακυβερνητικών Σχέσεων για τις εθνικές μειονότητες» που διοργάνωσε στις 15-16 Ιουλίου 2018 το Γραφείο Ύπατου Αρμοστή του ΟΑΣΕ για τις εθνικές μειονότητες στην Ούντινε της Ιταλίας. Τη συνεδρίαση που αντιπροσώπευε τη τουρκική κοινότητα της Δυτικής Θράκης μέλος του Συλλόγου Αποφοίτων (BTAYTD) Σινάν Καβάζ, η Δευθύντρια των Διεθνών Σχέσεων της ABTTF Μελέκ Κιρματζή Αρίκ και μέλος των Διεθνών Σχέσεων της ομάδας λόμπι Φατμά Αχμετζίκ, μεταφέρθηκαν τους ρόλους και τα τρέχοντα προβλήματα που έχει αναλάβει στο πλαίσιο των σχέσεων μεταξύ η χώρα Ελλάδα της τουρκικής κοινωνίας της Δυτικής Θράκης και μητέρα πατρίδα την Τουρκία.

Στη συνεδρίαση πήραν τον λόγο οι εκπρόσωποι της ABTTF και της BTAYTD και τέθηκαν ερωτήσεις σχετικά με το θέμα των εθνικών μειονοτήτων και τη σημασία των πολυμερών μηχανισμών στο πλαίσιο των διμερών σχέσεων.

Στη 10η συνεδρίαση αξιολογήθηκαν οι συστάσεις του Bolzano / Bozen

Στις 15 Ιουλίου 2018, ο Lamberto Zannier, Ύπατος Αρμοστής του ΟΑΣΕ για τις εθνικές μειονότητες, έδωσε δεξίωση στο πλαίσιο της διάσκεψης που διοργανώθηκε για τη δέκατη επέτειο των συστάσεων του Bolzano / Bozen. Στις 16 Ιουλίου, με τις εναρκτήριες ομιλίες, τον Ανώτερο Επίτροπο Lamberto Zannier, τον συντονιστή της Ιταλικής Προεδρίας του ΟΑΣΕ Βυνίσιου Μάτι, τον Πρόεδρο της Περιφέρειας Friuli Venezia Giulia της Ιταλίας, κ. Massimiliano Fedriga και τον Δήμαρχο του Udine Pietro Fontanini πραγματοποιήσε μια παρουσίαση και ο πρώην πρόεδρος της Σλοβενίας Danilo Tυrk.

Τα συμμετέχοντα κράτη του ΟΑΣΕ, διεθνείς οργανισμοί και εμπειρογνώμονες που συγκεντρώθηκαν κατά τη συνάντηση για να αξιολογήσουν τις εξελίξεις στις σχέσεις των κρατών με συγγενικές κοινότητες άλλων χωρών και συζητήθηκαν νέες προκλήσεις. Σε αυτό το πλαίσιο, στην επίλυση των συζητήσεων για τις εθνικές μειονότητες επισημάνθηκε η επιρροή και η σημασία των διμερών και πολυμερών μηχανισμών.

Η ABTTF πήρε τον λόγο στο πλαίσιο των κρατικών ωφελημάτων που παρέχονται σε συγγενικές κοινότητες, η Διευθύντρια των Διεθνών Σχέσεων Μελέκ Κίρματζί Αρίκ, δήλωσε ότι η τουρκική κοινωνία της Δυτικής Θράκης που ζουν στην Ελλάδα ο ορισμός της κατάστασης και των δικαιωμάτων ορίστηκαν σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λωζάννης και σημείωσε ότι η κατάσταση της τουρκικής κοινότητας της Δυτικής Θράκης αλλάζει ανάλογα με τη πορεία των σχέσεων των δύο χωρών. Στη δεκαετία του 1990, παρά την πρόοδο στα ατομικά δικαιώματα και ελευθερίες, η ABTTF δήλωσε ότι ο ορισμός της τουρκικής μειονότητας στην Ελλάδα ως συλλογικό δεν αναγνωρίστηκε και επομένως οι ενώσεις με την ονομασία "Τουρκική" έκλεισαν ή δεν καταχωρήθηκαν, παρά με το νέο νόμο που έγινε δεκτός για την εφαρμογή των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) , δεν έχουν εκπληρωθεί οι αποφάσεις του ΕΔΑΔ. Η ABTTF ανάφερε ότι τα προβλήματα της τουρκικής κοινωνίας Δυτικής Θράκης δεν επιλύθηκαν παρά τα υπάρχοντα μηχανισμών ανάμεσα διμερούς συνεργασίας στην Τουρκία και την Ελλάδα, επίσης, κατά την επίσκεψη του Πρόεδρου Της Τουρκίας Ερντογάν το Δεκέμβριο του 2017 στην περιοχή πέταξαν αφήσες στους δρόμους περιείχαν απειλές και ζωγραφίστηκαν σταυρούς σε σπίτια που ανήκουν στην τουρκική μειονότητα. Η ABTTF, τόνισε ότι οι ελληνικές αρχές δεν μπήκαν σε διάλογο με τους εκπροσώπους της κοινότητας με την αιτία ότι δεν υπάρχει μια τουρκική μειονότητα στην περιοχή, η τουρκική κοινότητα της Δυτικής Θράκης δεν έχει προχωρήσει στα θέματα των διμερών σχέσεων και ότι δεν υπάρχει γενικός μηχανισμός προστασίας για την προστασία των εθνικών μειονοτήτων σε διεθνές επίπεδο. Στη συνάντηση εκπρόσωπος της Ελλάδας για άλλη μια φορά απέρριψε την ύπαρξη τουρκικής μειονότητας στη Δυτική Θράκη και δήλωσε ότι είναι μια μουσουλμανική μειονότητα αποτελούμενη από στοιχεία Τούρκοι, Πομάκοι και Ρομά στην περιοχή. Εν συνέχεια, δήλωσε ότι η Ελλάδα είναι πιστή στη Συνθήκη Λωζάννης, δεν ανέφερε την εφαρμογή των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και δεν μπορούσε να δώσει άλλη απάντηση παρά να πει ότι υπάρχει μια ζωντανή κοινότητα πολιτών.
 


‹‹‹ πίσω
Your Opinion

There is no message

Περισσότερες Ειδήσεις
» Dr. Χασάν Αχμέτ_ΤΙ ΛΕΣ;
» ΄Εκθεση σχετικά με τα δικαιώματα των εθνικών μειονοτήτων από την PACE
» Η Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης προειδοποιεί για άλλη μια φορά την Ελλάδα
» ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΡΑΚΗΣ
» Η ABTTF συμμέτειχε σε Φόρουμ Μειονοτικών Θεμάτων του ΟΗΕ
» Στήλη του προέδρου
» Tα εγκλήματα μίσους κατά της τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης μπήκαν στην έκθεση εγκλημάτων μίσους του ΟΑΣΕ για το έτος 2017
» Απαιτείται έκδοση άδεια λειτουργίας για τα ιστορικά τζαμιά και τέμενα της τουρκικής κοινωνίας της Δυτικής Θράκης
» Ο Ενάρετος Μουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ κλήθηκε για άλλη μια φορά για κατάθεση στην αστυνομία!
» Η Tουρκική αντιπροσωπεία της Δυτικής Θράκης πραγματοποίησε επίστεψη στο Στρασβούργο
Αρχείο ››› 
 
  copyright © abttf.org
      Total : 1144767    Today : 167    Last : 9:28    At the same time : 13031
ABTTF
ABTTF Ilkbahar Eglencesi 2012
Medya Ozgurlugu Konferansi ve Bati Trakya Ziyareti, 21-24.03.2013, Bati Trakya
18. Dr. Sadik Ahmet Futbol Turnuvasi Aile Gecesi
20. Dr. Sadik Ahmet Futbol Turnuvasi ve Kultur Soleni, 08.06.2014, Duisburg
FUEN 62. Kongresi, 17-21.05.2017, Cluj-Napoca, Romanya
Specials
Teknoloji