Forum! New!


Facebook
Twitter

Οι Ευρωβουλευτές και οι μη κυβερνητικές διεθνείς οργανώσεις είναι στη Δυτική Θράκη - 23.09.2016
Η ABTTF πραγματοποίησε μια επίσκεψη εργασίας μαζί με τους Ευρωβουλευτές και με τους εκπρόσωπους των μη κυβερνητικών διεθνών οργανώσεων όπου μελετήθηκαν εκ νέου τα προβλήματα της Τούρκικης Μειονότητας της Δυτικής Θράκης επιτόπου.

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης (ABTTF) με τους δύο βουλευτές μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ΕΚ) και με τους εκπρόσωπους μη κυβερνητικών διεθνών οργανώσεων αποτελούσαν την αντιπροσωπία, η οποία πραγματοποίησαν επίσκεψη εργασίας στη Δυτική Θράκη μεταξύ 19-22 Σεπτεμβρίου 2016. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, η αντιπροσωπεία παρατήρησε επιτόπου τα θεμελιώδη και τα τρέχοντα προβλήματα της Τούρκικης Μειονότητας της Δυτικής Θράκης.

Με την προεδρία του αρχηγού ABTTF τον Χαλήτ Χαμπίπ Ογλού στην αντιπροσωπία πήραν μέρος ο Ευρωβουλευτής Nils Torvalds (ALDE) από την Σουηδική μειονότητα της Φιλλανδίας, ο ευρωβουλευτής Pal Csaky (EPP) από την Ουγγρική μειονότητα της Σλοβακίας, από τις οργανώσεις της κοινωνίας των πωλητών με έδρα τις Βρυξέλες μαζί με τον γενικό γραμματέα του οργανισμού Μη Εκπροσωπούμενων Εθνών και Λαών (UNPO) Marino Busdachin, με την ομάδα του στο Ευρωκοινοβούλιο της Ευρωπαϊκής Ελεύθερης Συμμαχίας EFA ο Centre Maurits Coppieters’nin (CMC), μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και αντιπρόεδρος της EFA ο Miguel Martinez Tomey, και ο Παναγιώτης Δημητράς γνωστός στα ανθρώπινα και μειονοτικά δικαιώματα από τον Ελληνικό Παρατηρητήριο του Ελσίνκι (GHM).

Ο Αντιπρόεδρος της ABTTF Μεχμέτ ΧουσεΪν και ο υπεύθυνος των Κεντρικών Γραφείων της ABTTF Ενγκίν Σοϊγιλμαζ μαζί με την παρουσία των μελών των Διεθνών Μελετών και ομάδας λόμπι Αλή Αλή Τσαούς ,η αντιπροσωπία την πρώτη μέρα της επίσκεψη εργασίας επισκέφθηκε το εκλεγμένο μουφτή της Κομοτηνής τον Ιμπραχήμ Σερήφ στο γραφείο του. Στη συνέχεια η αντιπροσωπία πραγματοποίησε μια επίσκεψη στην Πολιτιστική και Εκπαιδευτική Εταιρεία Μειονότητας Δυτικής Θράκης (ΠΕΚΕΜ) ώστε να μάθουν τα προβλήματα στον τομέα της εκπαίδευσης. Στη συνέχεια πραγματοποίησαν μια συνέλευση μαζί με τον Σύλλογο Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης ( BTAYTD) και την Ένωση Τούρκων Δασκάλων Δυτικής Θράκης (BTTÖB). Η αντιπροσωπία επίσκεφθηκε και την Τουρκική Ένωση Νεολαίας της Κομοτηνής πληροφορήθηκε σχετικά για το πολιτικό και νομικό αγώνα που εκδίδουν για την επανέναρξη που κλείσθηκε εν λόγο περιλαμβάνει στο όνομα την λέξη ''Τούρκικη'' . Η αντιπροσωπία μέτα επισκέφθηκε τα Ελληνικά χωρία της Κομοτηνής και το απόγευμα την Τουρκική Ένωσης της Ξάνθης, και πάλι εξαιτίας στο όνομα που περιλαμβάνει την λέξη ''Τούρκικη'' είχε κλείσει, μετά από 20 χρόνια νομικό αγώνα ανοίγοντας την υπόθεση στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με δικαίωση, η αντιπροσωπία άκουσε τη νομική διαδικασία από τους υπαλλήλους του συλλόγου. Το βράδυ της πρώτης ημέρας στην Ένωση Δασκάλων Τούρκων της Δυτικής Θράκης συναντήθηκαν με εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης των μειονοτήτων.

Στις 21 Σεπτεμβρίου η επίσκεψη εργασίας εξαιτίας πολυάσχολο πρόγραμμά τους Ευρωβουλευτές εγκατάλειψαν την περιοχή και συνέχισαν με τη διερεύνηση των οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών. Οι εκπρόσωποι UNPO, GHM και CMC στη δεύτερη μέρα επισκέφθηκαν ως πρώτο τον εκπρώσοπω της μειονότητας στο πολιτικό πλαίσιο τον Κόμμα Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας (ΚΙΕΦ) στα κεντρικά τους γραφεία που βρίσκονται στη Κομοτηνή. Επίσης το ΚΙΕΦ είναι και μέλος της EFA στην αντιπροσωπία μετέφερε την πολιτική της Ελλάδας απέναντι στην Τούρκικη μειονότητα της Δυτικής Θράκης, τόνισε ότι η πολιτική αυτή περιλαμβάνει πολλά προβλήαματα και πρέπει επειγόντως να αντικατασταθεί. Στη δεύτερη μέρα η αντιπροσωπία πέρασε στον Διδυμότειχο, επισκέφθηκε τον Πολιτιστικό & Μορφωτικό και Αθλητικό Σύλλογος Μουσουλμάνων και το Τσελεμπί σουλτάν Μεχμέτ τζαμί (Beyazıt Camii) πληροφορήθηκαν σχετικά με την κατάσταση της περιοχής.
 


‹‹‹ πίσω
Your Opinion

There is no message

Περισσότερες Ειδήσεις
» Στήλη του προέδρου
» Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος Τσίπρας έκανε δηλώσεις σχετικά με τα Βακούφια και των Μουφτειών κατά την επίσκεψή του στη Δυτική Θράκη
» H ABTTF συμμετείχε στην ετήσια συνεδρίαση της FUEN για την Ομάδα Εργασίας της Εκπαίδευσης
» Ο Ειδικός Εισηγητής του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα των Μειονοτήτων πραγματοποίησε το πρώτο περιφερειακό φόρουμ στις Βρυξέλλες
» Στήλη του προέδρου
» Dr. Χασάν Αχμέτ_ΑΝΤΕ ΦΙΛΟΙ!
» Η Τουρκική Αντιπροσωπεία της Δυτικής Θράκης παρέστη στη συνάντηση του ΟΑΣΕ για την ελευθερία θρησκείας ή πεποιθήσεων
» Παράλληλη έκθεση aπό την ABTTF στην έκθεση για τα ανθρώπινα δικαιώματα της Ελλάδος του 2018
» Συνεταιρική διάσκεψη με θέμα εκπαίδευση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο της ABTTF με EFA
» Στήλη του προέδρου
Αρχείο ››› 
 
  copyright © abttf.org
      Total : 1439235    Today : 579    Last : 22:28    At the same time : 13031
ABTTF
FUEN 61. Kongresi, 18-22.05.2016, Wroclaw-Breslau, Polonya
FUEN TAG 2. Yillik Toplantisi, 09-12.11.2015, Baku, Azerbaycan
ABTTF Ilkbahar Eglencesi 2012
ABTTF ve DEB Partisinin Uye Dernekleri Ziyareti, 28.01-15.02.2014
29 Ocak Milli Direnis Gunu Anma Torenleri
Specials
Teknoloji