ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Batı Trakya Türkleri İskeçe’de yeni müftüsünü seçti 

09.09.2022

ABTTF olarak İskeçe’nin yeni müftüsü seçilen Mustafa Trampa’yı içtenlikle tebrik eder, hakkıyla yerine getireceğine inandığımız bu önemli görevinde kendisine üstün başarılar diler, desteğimizi sunarız.

Batı Trakya Türk toplumu, İskeçe Müftüsü Ahmet Mete’nin 14 Temmuz 2022’de ebediyete intikal etmesinin ardından boşalan müftülük makamı için antlaşmalardan doğan hakkını kullanarak 9 Eylül 2022’de cuma namazı esnasında seçime gitti. 

İskeçe ili genelindeki 83 camide yapılan ve İskeçe Müftülüğü Eğitim Şube Müdürü Mustafa Trampa ve İskeçe Müftülüğü Personel Müdürü Mustafa Kamo’nun aday olduğu müftü seçiminde toplam 7.320 oy kullanıldı. Seçimde oyların 4.750’sini alan Mustafa Trampa İskeçe’nin yeni müftüsü seçildi. Diğer aday Mustafa Kamo ise oyların 2.570’ini aldı.

Avrupa’da yaşayan Batı Trakya Türklerinin temsilcisi Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) olarak seçimde oyların çoğunluğunu alarak İskeçe’nin yeni müftüsü seçilen Mustafa Trampa’yı içtenlikle tebrik eder, hakkıyla yerine getireceğine inandığımız bu önemli görevinde kendisine üstün başarılar diler, desteğimizi sunarız.

Bu vesileyle ülkemiz Yunanistan’ın taraf olduğu antlaşmaları hiçe sayarak bugüne kadar müftülük meselesinde hayata geçirdiği tek taraflı uygulamaları ivedilikle düzeltmesi ve Batı Trakya Türk toplumu ile doğrudan diyalog ve istişare içerisinde meseleye çözüm getirmesine yönelik çağrımızı yineliyoruz.

*Fotoğraf: www.birlikgazetesi.org

GALERİ