ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

İskeçe’de Türk gencine yapılan ırkçı saldırıyı en sert şekilde kınıyoruz!

29.08.2022

ABTTF Başkanlık Kurulu ve ailesi olarak gencimize yapılan bu ırkçı ve menfur saldırıyı en sert şekilde kınıyor, kendisine ve ailesine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Batı Trakya Türk toplumu ve mensuplarını hedef alan ırkçı ve nefret temelli saldırılar bölgemizdeki barış ve huzur ortamını tehdit etmekte, birlikte yaşama kültürüne zarar vermektedir. Polisin saldırıyla ilgili soruşturmayı büyük bir titizlikle yürütmesini ve faillerin ivedilikle yakalanarak adli makamlara teslim edilmesini istiyoruz. 

Yunanistan’ın İskeçe şehrinde 26 Ağustos Cuma akşamı Batı Trakya Türk toplumuna mensup 16 yaşındaki genç yaklaşık 20 kişilik bir grubun saldırısına uğradı. Gençlerden oluşan grup 16 yaşındaki Türk gencini feci şekilde döverek hastanelik etti.

Yerel basında yer alan haberlere göre saldırganların Türk gencine aynı anda vurduğu, “Pis Türk, bir dahaki sefere seni öldüreceğiz” diye bağırarak küfrettikleri kaydedildi. Kavgayı gören vatandaşların araya girmesiyle 20 kişilik grubun olay yerinden uzaklaştığı dile getirildi.

Saldırının ardından annesi tarafından İskeçe Devlet Hastanesi’ne götürülen ve vücudunun birçok yerine darbe almış olan Türk genci tedavisinin ardından taburcu edildi. 

Gündem gazetesinin haberine göre saldırıya uğrayan gencin ailesinin konuyu yargıya taşıyacağı ve saldırganlar hakkında suç duyurusunda bulunacağı ifade edildi. 

Avrupa’da yaşayan Batı Trakya Türklerinin temsilcisi Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Başkanlık Kurulu ve ailesi olarak gencimize yapılan bu ırkçı ve menfur saldırıyı en sert şekilde kınıyor, kendisine ve ailesine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Aşırı sağ ideolojiye sahip grupların Batı Trakya Türk toplumu ve mensuplarını hedef alan ırkçı ve nefret temelli saldırıları bölgemizdeki barış ve huzur ortamını tehdit etmekte, birlikte yaşama kültürüne zarar vermektedir. Polisin saldırıyla ilgili soruşturmayı büyük bir titizlikle yürütmesini ve faillerin ivedilikle yakalanarak adli makamlara teslim edilmesini istiyoruz. 

GALERİ