ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Başbakan Miçotakis’in Gümülcine ziyaretinde Batı Trakya Türk toplumu yine yok sayıldı!

12.07.2022

ABTTF Başkanı: “Gümülcine’ye ziyaretinde toplumumuzun seçtiği temsilciler ile görüşmeyen başbakanımızın, devletin toplumumuzu inkar eden resmi politikasını sürdürerek sorunlarımızı bir kez daha görmezden geldiğine şahit olduk.”

Ülkemiz Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, 8 Temmuz 2022 tarihinde Gümülcine’yi ziyaret etti. Yunanistan ve Bulgaristan arasındaki IGB doğalgaz boru hattının açılışını yapmak üzere Gümülcine’ye gelen Miçotakis, şehir merkezindeki ziyareti esnasında Batı Trakya Türk toplumunun tanımadığı tayinli müftü naipleri ve tayinli vakıf idaresi yönetim kurulu üyeleri ile müftülüğün bahçesinde bir araya geldi. 

Gümülcine şehir merkezini ziyaretinde yaptığı açıklamada (Batı) Trakya’nın Yunanistan’ın geri kalanından daha hızlı değiştiğini belirten Miçotakis, (Batı) Trakya’da yasalar önünde eşitliği fiilen getirenin babası Konstantinos Miçotakis olduğunu ve bunu asla unutmak istemediğini söyledi. Miçotakis, tüm (Batı) Trakya’nın Hristiyan ve Müslümanların birlikte uyum içinde yaşamasının bir örneği olduğunu ifade etti.

Konuyla ilgili olarak Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Başkanı Halit Habip Oğlu, “Ülkemizin başbakanı Miçotakis’in Şubat 2020’de bölgemize gerçekleştirdiği bir önceki ziyaretinde olduğu gibi Rodop ilinde çoğunluğu oluşturan Batı Trakya Türk toplumu olarak yine yok sayıldık! Gümülcine’ye ziyaretinde toplumumuzun seçtiği temsilciler ile görüşmeyen başbakanımızın, devletin toplumumuzu inkar eden resmi politikasını sürdürerek sorunlarımızı bir kez daha görmezden geldiğine şahit olduk. Batı Trakya Türkleri olarak yıllardır sosyo-ekonomik hayatta ayrımcılıklara maruz kalıyoruz. Bunun son dönemdeki somut örneklerini Kovid-19 yardımlarından Batı Trakya Türk azınlık basını ve tütün üreticilerinin dışlanmasıyla yaşadık. Öte yandan kendimizi ifade etme özgürlüğümüzü dahi kısıtlayan ve ‘Türk’ isimli derneklerimizi kapatan ülkemiz, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin bu yöndeki kararlarını 14 yıldır uygulamayarak uluslararası hukuku bile görmezden gelebiliyor. Batı Trakya Türk toplumu olarak artık boş sözler duymak istemiyor, başbakanımızı bölgemizde yasalar önünde eşitliğin pratikte gerçekten uygulanması ve bölgemizin kalkınmasına yönelik adımları ivedilikle atmaya çağırıyoruz.” dedi.

*Fotoğraf: www.birlikgazetesi.org

GALERİ