ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Dimetoka kasabasında bulunan tarihi Çelebi Sultan Mehmed Camii’nin karşısına İslam karşıtı afiş asıldı!

01.02.2022

ABTTF Başkanı: “Dimetoka kasabasında bulunan tarihi Çelebi Sultan Mehmed Camii’nin karşısına İslam karşıtı içerikli afişin asılmasını planlayan kötü zihniyeti şiddetle kınıyoruz. Bu saldırı, ne yazık ki ülkemizdeki nefret söylemi ve İslamofobinin ne kadar yaygın olduğunun ve faşizan görüşün temel bir göstergesidir’’.

Gündem gazetesi tarafından yayımlanan habere göre, Meriç İlinde Dimetoka’da bulunan tarihi Çelebi Sultan Mehmet Camii’nin karşısında kullanılmayan bir mekânın duvarına kimliği henüz belirlenmemiş kişi veya kişiler tarafından İslam karşıtı bir afişin asıldığı fark edildi. Söz konusu afişte ‘Evros’un İslamlaştırılması Şimdi Durdurulsun!’ sloganı yer aldı. Afişin asıldığını 30 Ocak Pazar akşam saatlerinde Dimetoka Müslümanları Derneği Başkanı Süleyman Macır tarafından fark edildiği yazılan haberde Çelebi Sultan Mehmet Camii’nin 2017 yılında çıkan bir yangında hasar gördüğü ve restorasyon çalışmaların halen devam ettiği hatırlatıldı. 

Konu ile ilgili olarak Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Başkanı Halit Habip Oğlu, “Dimetoka kasabasında bulunan tarihi Çelebi Sultan Mehmed Camii’nin karşısına İslam karşıtı içerikli afişin asılmasını planlayan kötü zihniyeti şiddetle kınıyoruz. Bu saldırı, ne yazık ki ülkemizdeki nefret söylemi ve İslamofobinin ne kadar yaygın olduğunun ve faşizan görüşün temel bir göstergesidir. Batı Trakya Türk toplumu olarak ülkemiz Yunanistan’dan bu menfur saldırıyı düzenleyen kişi veya kişilerin bir an önce yakalanmasını, yargıda hak ettikleri şekilde cezalandırılmalarını bekliyoruz’’ dedi. 

*Fotoğraf: www.gundemgazetesi.com 

GALERİ