ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Stilyanidis Batı Trakya Türk toplumunu hedef göstermeye devam ediyor

19.10.2021

ABTTF Başkanı: “Milletvekili Stilyanidis, sırf kendi siyasi kariyeri için her fırsatta anavatanımızın Batı Trakya Türk toplumunu araç olarak kullandığını iddia ederek, kamuoyu nezdinde gerçekleri çarpıtma çabalarını sürdürüyor. Başbakan Miçotakis bile Stilyanidis’in bu çıkışlarından artık rahatsızlık duymaktadır.”

Rodop Yeni Demokrasi Partisi (YDP) Milletvekili Evripidis Stilyanidis, “Patrinorama” isimli derginin Ekim 2021 sayısında yayımlanan röportajında Batı Trakya Türk toplumu ve temsilcilerini hedef almaya devam etti.

Stilyanidis, Türkiye’nin Müslüman Yunan vatandaşlarının kurumsal ve siyasi temsilini yönlendirmeye odaklanarak, (Batı) Trakya’daki Müslüman azınlığı her alanda manipüle etmek için yer altı planını sistemli bir şekilde sürdürdüğünü iddia etti. Stilyanidis, Türkiye’nin sistematik bir şekilde (Batı) Trakya’daki dindar Müslüman azınlığın “ulusal Türk azınlığına” dönüştürülmesini arzu ettiğini, böylelikle azınlığın araçsallaştırılmasını ve bölgede “ortak yönetimi” amaçladığını ileri sürdü. 

Konuyla ilgili olarak Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Başkanı Halit Habip Oğlu, “Bölgemizin milletvekili Stilyanidis, ‘Patrinorama’ dergisine verdiği röportajda geçmişte birçok kez dile getirdiği iddiaları tekrar ediyor. Hatta bu kez anavatanımızın Batı Trakya’da ‘ortak yönetim’ kurmayı amaçladığını ileri sürecek kadar ileri gidiyor. Stilyanidis, sırf kendi siyasi kariyeri için her fırsatta anavatanımızın Batı Trakya Türk toplumunu araç olarak kullandığını iddia ederek, kamuoyu nezdinde gerçekleri çarpıtma çabalarını sürdürüyor. Başbakan Miçotakis bile Stilyanidis’in bu çıkışlarından artık rahatsızlık duymaktadır. Stilyanidis’in bu tarz kışkırtıcı açıklamaları farklı kültürlerin yüz yıllardır bir arada yaşadığı bölgemizdeki barış ve hoşgörü ortamına ciddi zarar vermektedir.” dedi.
 

GALERİ