ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Takke düştü, kel göründü!

14.05.2025

Değerli okurlar, 

19 Nisan’da gerçekleştirdiğimiz ABTTF Genel Kurulu’nda güven tazeledik.

ABTTF Başkanlık Kurulu’na seçilen üç arkadaşımız yeni isimlerden oluşuyor, eminim görevlerini layıkıyla yerine getirecekler. 

Genel Kurul’da da söylediğim gibi Federasyon olarak Batı Trakya Türk toplumu için hep mücadele ettik, hiç durmadık. 

Yeni dönemde de aynı azim ve kararlılıkla çalışacağız

Vizyonumuz var! 

Stratejimiz var!

Bunu hayata geçirmek için inancımız var! 

Genel Kurulumuzda delegelerimizin oylarıyla eğitim ile ilgili bir çağrı metni kabul ettik.

Çünkü hep dediğimiz gibi eğitim bizim geleceğimiz.

Bu çağrı metninde eğitimde sahip olduğumuz özerkliğin iadesini talep ettik. 

Ayrıca genel kurulumuzda delegelerimizin oylarıyla Avrupa Dil Eşitliği Ağı (ELEN)’na üyeliğimizi onayladık.

Genel kuruldan hemen sonra ayağımızın tozuyla ELEN Başkanı ve ELEN Genel Sekreterini bölgemize getirdik.

ELEN heyeti bizleri yakından tanımak amacıyla toplumumuzu temsil eden kurum ve kuruluşları ziyaret etti, onların ağzından bizi, sorunlarımızı, taleplerimizi dinledi. 

Bir sonraki gün ise bölgemizde eğitim alanında faaliyet gösteren sahadaki kurum ve kuruluşlarımızın katılımıyla eğitim özel konulu bir toplantı yaptık.

Beş saat boyunca eğitimdeki tüm sorunlarımızı ele aldık.

Avrupa Milletleri Federal Birliği (FUEN)’nde 38 ülkeden 118 kuruluşu temsil eden, benzer kaderi paylaştığımız ulusal azınlıklar ile kurduğumuz ittifak ve dayanışma sonrası şimdi de Avrupa’daki dil toplulukları bir araya getiren ELEN’de yeni ittifaklar kurmak istiyoruz. 

25 ülkeden, 50 dil topluluğundan 174 üyeyi bir araya getiren ELEN’in 175’inci üyesi olarak bu büyük ailenin içerisinde yer alacağız. 

Bölgemizi ziyaret eden ELEN gördüklerine, duyduklarına inanamadılar. 

Ülkemizin bizlere karşı politikası ve tutumunun çağ dışı, anti-demokratik olduğunu söylediler. 

ELEN olarak bize destek vereceklerini söylediler. 

Haklı olduğumuzu bizim söylememizin ötesinde ittifaklarla bölgemizi ziyaret edenlerin bunu görmesi, söylemesi önemli! 

İşte bu yüzden ittifaklar çok önemli! 

Tıpkı DEB Partisi’nin yüzde 3 seçim barajı nedeniyle karşılaştığı meclis engelini aşmak için Avrupa Parlamentosu’nda iyi ilişkiler kurduğumuz AP Milletvekili François Alfonsi’nin desteğini alarak partimizin AP’de siyasi grubu olan Avrupa Hür İttifakı (EFA)’na üye olması için yaptığımız çalışmada olduğu gibi!

O dönemde EFA’nın Başkanı olan François Alfonsi ile kurduğumuz ittifak ve destek ile 2015’te partimiz EFA’nın üyesi oldu. 

Bugün ise FUEN’de olduğu gibi EFA’da da artık yönetim kadrosundayız. 

EFA aracılığıyla partimiz sesini duyuruyor. 

Her alanda ittifaklar güç getiriyor, bizi görünür kılıyor. 

Ülkemiz ne kadar bizleri inkâr edip kendisinin modern ve demokratik bir AB ülkesi olduğunu söylese de uluslararası düzeyde AP’de, AKPM’de, AGİT’te, BM’de; FUEN’de, EFA’da ve ELEN’de bunun doğru olmadığını artık herkes duyuyor, görüyor, biliyor. 

Artık ülkemizde de yargı çevreleri dahil insan hakları kuruluşları ve ülkedeki pek çok sivil toplum kuruluşu da ülkedeki demokrasinin ve hukukun üstünlüğünün sıkıntıda olduğunu, çarkların düzgün işlemediğini söylüyorlar. 

Yani takke düştü, kel göründü! 

Saygılarımla.


Halit Habip Oğlu
ABTTF Başkanı

GALERİ