ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Anavatanımız Türkiye ile tek yürek, deprem bağış kampanyalarına katılalım!

07.02.2023

6 Şubat 2023’te Anavatanımız Türkiye’nin Kahramanmaraş ilinde Pazarcık ve Elbistan merkezli şiddetli depremlerde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileriz. 

Kalbimiz, dualarımız Türkiye ile, arama kurtarma faaliyetlerinden gelecek iyi haberleri bekliyoruz! 

Anavatanımız Türkiye’nin yaralarını bir an önce sarmasını diliyoruz. Geçmiş olsun Türkiye! 

Büyük Kahramanmaraş Depremi sonrasında anavatanımızın yaralarını bir an önce sarması için yardımda bulunmak için başlatılan yardım kampanyalarına Avrupa’da yaşayan tüm Batı Trakya Türklerini katılmaya çağırıyoruz. 

Zaman dayanışma gösterme zamanı! 

Depremzedelere ulaştırılmak üzere eşya, giyim ve gıda yardımları için soydaşlarımız Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu(ABTTF) üyesi derneklerimiz aracılığıyla ya da direkt olarak Almanya’daki Diyanet İşleri Türk İslam Birliği(DİTİB) camilerine yardımlarını ulaştırabilirler. 

Batı Trakya’daki soydaşlarımız Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu(BTTADK)’nun başlattığı deprem bağış kampanyasına katılarak yardımlarını yaşadıkları köylerde mütevelli ve imamlar vasıtasıyla ya da Rodop ve İskeçe’de müftülüklerimize, Gümülcine Türk Gençler Birliği ile İskeçe Türk Gençler Birliği’ne, Kozlukebir Belediyesi Domruköy Kapalı Spor Salonu’na ve Mustafçova Belediyesi KEP merkezlerine teslim edilebilirler. 

Nakdi yardımlar için T.C. İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Başkanlığı deprem bağış kampanyası başlatmıştır. 

Afetzedeler için deprem başlığı altında yardımlar kabul edilmekte olup bağışlar, afad.gov.tr üzerindeki sanalPOS, banka hesapları aracılığıyla yapılabilmektedir. 

Bağışların gönderilebilebileceği Banka hesap numaralarına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:
https://www.afad.gov.tr/depremkampanyasi2

Az çok demeden herkesi anavatanımız ile dayanışma göstermeye çağırıyoruz! 

*Fotoğraf: www.anadoluimages.com  

GALERİ