ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Yardım kampanyası düzenleyen Batı Trakya Fenerbahçeliler Derneği hedef gösterildi

15.02.2023

ABTTF Başkanı: “Ülkemiz, tüm vatandaşlarıyla, kurumlarıyla, meslek odalarıyla anavatanımızın bu zor günlerinde yanında iken ve acısını paylaşırken, ülkemizin Dışişleri Bakanı bizzat deprem bölgesini ziyaret ederek ülkemizin hem ikili hem Avrupa Birliği düzeyinde zor günlerin aşılmasında elinden gelen tüm çabayı göstermeye devam edeceği yönünde açıklamada bulunurken böyle bir haberin izahı olamaz. Ne söyleyeceğimi bilemiyorum, pes vallahi!”

Tourkikanea.gr isimli haber sitesinde Kostas Karaiskos tarafından kaleme alınan 13.02.2023 tarihli haberde Batı Trakya Fenerbahçeliler Derneği hedef gösterildi. 

“Bir taraftar derneği yabancı bir ülke için para yardımı toplayabilir mi?” başlıklı haberde, Batı Trakya Fenerbahçeliler Derneği tarafından anavatanımız Türkiye’de meydana gelen şiddetli depremlerin ardından başlatılan yardım kampanyasına atıfla bir futbol taraftar derneğinin yabancı bir ülke için insani yardım ve hatta para yardımı toplayıp toplayamayacağı, böyle bir durumun yasal olup olmadığı ve derneğin tüzüğünde yer alıp almadığı soruluyor. 

Haberde ayrıca, yakın zaman önce Gümülcine’de kurulan ve isminde “Batı Trakya” ibaresi geçen Fenerbahçeliler Derneği’nin neden böyle bir eylemde bulunduğunun araştırılması gerektiği ifade ediliyor.

Konuyla ilgili olarak Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Başkanı Halit Habip Oğlu, “Anavatanımızdaki iki büyük depremin ardından ilk yardıma koşan komşusu ülkemiz iken bu nasıl bir zihniyet, anlamakta zorlanıyorum. Ülkemiz, tüm vatandaşlarıyla, kurumlarıyla, meslek odalarıyla anavatanımızın bu zor günlerinde yanında iken ve acısını paylaşırken, ülkemizin Dışişleri Bakanı bizzat deprem bölgesini ziyaret ederek ülkemizin hem ikili hem Avrupa Birliği düzeyinde zor günlerin aşılmasında elinden gelen tüm çabayı göstermeye devam edeceği yönünde açıklamada bulunurken böyle bir haberin izahı olamaz. Ne söyleyeceğimi bilemiyorum, pes vallahi! Böylesi bir dönemde bile ayrıştırıcı ve ötekileştirici olmayı sürdüren bu zihniyeti kınıyorum!” dedi.

GALERİ