ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Batı Trakya Türk toplumundan eğitim alanında maruz kaldığı hak ihlalleri ve hukuksuz uygulamalara karşı eylem

20.12.2021

ABTTF Başkanı: “Ülkemiz Yunanistan, çocuklarımızın daha iyi bir öğrenim görebilmesi için yıllardır dile getirdiğimiz haklı taleplerimize artık kulak vermeli, sorunların çözümü için toplumumuzla iyi niyete dayalı kalıcı bir diyalog kurmalıdır.”

Batı Trakya Türk toplumu, eğitim alanında yaşadığı sorunlara dikkat çekmek ve eğitim özerkliğinin Yunanistan tarafından tek taraflı olarak ihlal edilmesine tepki göstermek amacıyla eylem düzenledi.

Batı Trakya Azınlık Okulları Encümenler Birliği’nin kararıyla Batı Trakya genelindeki Türk okullarında düzenlenen eylemde veliler, 17 Aralık 2021 tarihinde çocuklarını okula göndermedi. Öğrencilerin dersleri boykot ettiği eylem çok yüksek bir katılımla geçekleşti.  

Konuyla ilgili olarak Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Başkanı Halit Habip Oğlu, “Batı Trakya Türk toplumu, bir kez daha eğitim alanında yaşadığı haksızlıklara ve hak gaspına topyekûn tepkisini koyarak çocuklarının geleceğine sahip çıkmıştır. Ülkemiz Yunanistan, çocuklarımızın daha iyi bir öğrenim görebilmesi için yıllardır dile getirdiğimiz haklı taleplerimize artık kulak vermeli, sorunların çözümü için toplumumuzla iyi niyete dayalı kalıcı bir diyalog kurmalıdır. Demokratik hakkını kullanarak tepkisini ortaya koyan ve özerk okullarına sahip çıkan velilerimizi ve öğrencilerimizi bir kez daha kutluyorum.” dedi.

*Fotoğraf: www.gundemgazetesi.com, www.milletgazetesi.gr 
 

GALERİ