ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Batı Trakya Türkleri Gütersloh şehrindeki iftar sofrasında buluştu

25.04.2022

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu’nun (ABTTF) üye derneklerinden Gütersloh ve Çevresi Yunanistan Batı Trakya Türkleri Kültür ve Aile Birliği, mübarek Ramazan-ı Şerif ayı vesilesiyle 23 Nisan 2022 Cumartesi günü lokalinde iftar yemeği verdi. 

ABTTF’nin destek ve katkılarıyla düzenlenen iftar yemeğine ABTTF’yi temsilen Başkan Halit Habip Oğlu ile Başkan Yardımcıları Aydın Ahmet ve Fuat Ali, ev sahibi derneğin yönetici ve üyeleri, onların eş ve çocukları ile Gütersloh şehri ve çevresinde yaşayan Batı Trakya Türkleri katıldı.

İftar yemeğinde açılış konuşması yapan dernek başkanı İbrahim İbram, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın Türk milleti için önemine vurgu yaparak, çocuklar başta tüm konukların bayramını kutladı.

ABTTF Başkanı Halit Habip Oğlu, yaptığı selamlama konuşmasında iftar yemekleri ve benzeri kültürel ve sosyal etkinliklerin Almanya’da yaşayan Batı Trakya Türkleri arasında birlik ve beraberliğin pekişmesine katkı sağladığının altını çizdi. İftar yemeğini düzenleyen Gütersloh derneğini tebrik eden Habip Oğlu, dernek başkanı İbrahim İbram ve yönetim kurulu başka olmak üzere organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle Kaan Demir tarafından şiir okundu ve iftar yemeğine katılan çocuklara sürpriz hediyeler dağıtıldı. 

Katılımın yoğun olduğu etkinlikte ezanın okunmasının ardından dua ile oruçlarını açan konuklar hep birlikte iftar yaptı.

GALERİ